Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι θεωρεί την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ για τη χώρα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εάν παραμείνει ο Άσαντ στην ηγεσία της χώρας.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι θεωρεί την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ για τη χώρα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εάν παραμείνει ο Άσαντ στην ηγεσία της χώρας.

Η ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο τερματισμός της επιρροής του Ιράν στη Συρία και η αποπομπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι προτεραιότητες για την Ουάσινγκτον, δήλωσε η Χέιλι σε συνέντευξή της στην εκπομπή State of the Union του CNN που θα μεταδοθεί την Κυριακή. «Δεν βλέπουμε μια ειρηνική Συρία με τον Άσαντ», τόνισε.

Τα σχόλια αυτά δείχνουν μια απόκλιση από αυτά που είχε πει η Χέιλι προτού οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήξουν συριακή αεροπορική βάση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ την Παρασκευή σε αντίποινα, όπως είπαν, για την επίθεση με χημικά όπλα των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον αμάχων στη Συρία.

Στις 30 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν δεκάδες άμαχοι της Συρίας υποκύψουν στα τραύματά τους από χημικά όπλα, η Χάλεϊ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους «προτεραιότητά μας δεν είναι πλέον να επικεντρωνόμαστε στην αποπομπή του Άσαντ».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι διέταξε την πυραυλική επίθεση μόλις είδε στην τηλεόραση εικόνες με νήπια να υποφέρουν από τραύματα που προκλήθηκαν από χημικά όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον φάνηκε να υιοθετεί μια πιο ήπια θέση όσον αφορά τον Άσαντ, λέγοντας το Σάββατο ότι πρώτη προτεραιότητα της Ουάσινγκτον είναι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Μόλις η απειλή του Ισλαμικού Κράτους περιοριστεί ή εξαλειφθεί, «νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή μας αμέσως στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία», δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής του στην εκπομπή Face the Nation του CBS, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Ο Τίλερσον είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι θα βοηθήσουν τις πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία οικοδόμησης μιας πολιτικής λύσης. «Αν μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στις ζώνες σταθεροποίησης στη Συρία, τότε πιστεύω πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε τις προϋποθέσεις για να αρχίσει μια χρήσιμη πολιτική διαδικασία» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024