Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλαμπουράρης: Η ταύτιση Στουρνάρα με τη ΝΔ δεν πρέπει να συνεχιστεί

Φλαμπουράρης: Η ταύτιση Στουρνάρα με τη ΝΔ δεν πρέπει να συνεχιστεί

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις διαφωνίες των δανειστών για τις οποίες χαίρονται αρκετοί στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Επίθεση κατά Στουρνάρα, για τον οποίο λέει ότι ταυτίζεται με τη ΝΔ και πως αυτό δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο ούτε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις διαφωνίες των δανειστών για τις οποίες χαίρονται αρκετοί στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει: «Η κατηγορία περί της δήθεν καθυστέρησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι πρόσχημα. Όλοι γνωρίζουν ότι η υπαιτιότητα δεν βρίσκεται στην ελληνική πλευρά». Ασκεί κριτική στη ΝΔ στην οποία καταλογίζει ότι το πραγματικό της πρόβλημα είναι πως «αντιμετώπιζε πάντα το κράτος ως ‘λάφυρο’, και εκτιμά πως «το μένος της, επειδή δεν κατέχει εδώ και δύο χρόνια την κυβέρνηση και το κράτος, για να το χρησιμοποιήσει, την έχει τυφλώσει».

Επίθεση κατά Στουρνάρα

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλά και για τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «ταύτισή» του με τη ΝΔ και προσθέτει πως «αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί γιατί δεν κάνει κακό μόνο στον ίδιο, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την έξοδο από το Μνημόνιο. Θα ήταν ουσιαστική η συμβολή του αν έκανε κάτι, ώστε το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι θεσμοί δεν έβρισκαν κάθε φορά κάτι για να πιέζουν την κυβέρνηση, αλλά να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουμε από τον Φεβρουάριο του 2016» σημειώνει.

«Το βέβαιο είναι» συνεχίζει ο κ. Φλαμπουράρης «ότι η δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη είναι άλλη από αυτήν του πολιτικού αναλυτή και κρίνεται από τη συνολική του προσφορά στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. Σε ποιο βαθμό δηλαδή ελέγχει τη διαφάνεια στις συναλλαγές, τη χρηματοδότηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη συμβολή του στη θεμελίωση μιας κοινωνικής πολιτικής με κριτήριο τις ανάγκες και όχι τους ‘ημέτερους’, τη συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας, δηλαδή οφείλει να αξιοποιεί το χρήμα τού ελληνικού λαού, για τον ίδιο τον λαό και τη χώρα. Σε ποιο βαθμό αυτό το επιτυγχάνει πολιτικολογώντας συνεχώς το κρίνει ο ελληνικός λαός. Εγώ πάντως έχω τρομακτικά ερωτήματα» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για μια ενδεχόμενη μη υπερψήφιση της συμφωνίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρει ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση ζει, συμμερίζεται και αγωνιά για τη δύσκολη μάχη που δίνει η κυβέρνηση για να σώσει ό,τι σώζεται, και όχι για τις ‘καρέκλες’ που τόσο φθηνά αναφέρει συχνά η ΝΔ. Όσον αφορά τον λαό μας που πραγματικά στην πλειοψηφία του υποφέρει αλλά κάνει υπομονή να είναι σίγουρος ότι γι’ αυτόν αγωνιζόμαστε και σίγουρα θα κερδίσουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας αποκλείει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, και τονίζει ότι για να κλείσει η αξιολόγηση «πρέπει να ισορροπήσουν οι δανειστές, έτσι ώστε η συμφωνία να είναι κοινωνικά αποδεκτή, οικονομικά βιώσιμη και να κινείται στα πλαίσια μιας κοινωνικής και δημοκρατικής Ευρώπης».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση εάν η επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη αποτελεί σύμπτωση ή ανάσυρση εφεδρειών ο κ. Φλαμπουράρης εκτιμά πως «πάντα υπάρχει επιδίωξη και στόχος, οι δε εφεδρείες όποτε ανασύρονται καίγονται στον δρόμο αν δεν είναι ‘στιγμιαίες’.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024