Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ «ένα βήμα μακριά» από τη σύγκρουση με τη Ρωσία

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ «ένα βήμα μακριά» από τη σύγκρουση με τη Ρωσία

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε την Παρασκυή ότι τα αμερικανικά πλήγματα στη συριακή αεροπορική βάση φέρνουν τη Συρία «ένα βήμα μακριά» από σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό. Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία.

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε την Παρασκυή ότι τα αμερικανικά πλήγματα στη συριακή αεροπορική βάση φέρνουν τη Συρία «ένα βήμα μακριά» από σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό.

Εικόνες δορυφόρων δείχνουν ότι στην αεροπορική βάση Σαϊράτ που επλήγη σταθμεύουν οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας και στρατιωτικά ελικόπτερα.

Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ

Οι εκπρόσωποι των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν την Παρασκευή για το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η συνεδρίαση διεξάγεται κατόπιν αιτήματος της Βολιβίας, η οποία θεωρεί ότι η εκτόξευση περίπου 60 αμερικανικών πυραύλων εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, είπε στο Συμβούλιο ότι απαιτείται να αναληφθεί άμεσα δράση για να προστατευθεί ο συριακός λαός αλλά οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να βασίζονται «στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου».

«Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική προστασία αν επιτρέπεται στις εμπόλεμες πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, να δρουν ατιμώρητες και αν η συριακή κυβέρνηση συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών της» τόνισε ο Φέλτμαν.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, μερικές ώρες μετά τις αμερικανικές επιδρομές εναντίον της Δαμασκού και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η πολιτική για να μπει τέλος στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.

«Απευθύνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα προσέθετε επιπλέον πόνο στο συριακό λαό» υπογράμμισε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε ανακοίνωσή του.

Για τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος προκειμένου να μπει τέλος στη σύρραξη από εκείνον μιας λύσης σε πολιτικό επίπεδο».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024