Ο Νίκος Τόσκας στη λίστα των βουλευτών που έλαβαν τη «13η σύνταξη»
Μακραίνει η λίστα των βουλευτών που έλαβαν τη λεγόμενη «13η σύνταξη» παρά την υψηλή τους αποζημίωση. Eνας από τους χαμηλοσυνταξιούχους που πήραν το έκτακτο βοήθημα, είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ως συνταξιούχος στρατιωτικός.
Μακραίνει η λίστα των βουλευτών που έλαβαν τη λεγόμενη «13η σύνταξη» παρά την υψηλή τους αποζημίωση. Eνας από τους χαμηλοσυνταξιούχους που πήραν το έκτακτο βοήθημα, είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ως συνταξιούχος στρατιωτικός.
Στελέχη του γραφείου του υπουργού επιβεβαίωσαν το γεγονός, αναφέροντας ότι αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έλαβε το επίδομα των 300 ευρώ επικοινώνησε με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και το επανακατέθεσε στον ΕΦΚΑ. Σημείωμα ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό του δεν έλαβε ποτέ, καθώς το σύστημα το έβαλε αυτοματοποιημένα, διευκρίνιζαν οι συνεργάτες του κ. Τόσκα, συμπληρώνοντας πως όταν ανέκυψε το θέμα με τον Μάκη Μπαλαούρα, έλεγξε ο ίδιος το ποσό κατάθεσης στο λογαριασμό του, διαπιστώνοντας τη διαφορά και την αμέσως επόμενη μέρα επανακατέθεσε τα χρήματα.
Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν δηλώσει – μέχρι σήμερα – πως έλαβαν την 13η σύνταξη. Εκτός του κ. Μπαλαούρα, που το επέστρεψε στο συνδικαλιστικό σωματείο της Τραπέζης της Ελλάδος όπου δούλευε, πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, το Γιώργο Ντζιμάνη και το Γιώργο Ακριώτη. Από τη Νέα Δημοκρατία τη «13η σύνταξη» έλαβαν οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σάββας Αναστασιάδης..
Εκτιμάται ωστόσο πως οι βουλευτές που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, και άρα πήραν το βοήθημα είναι πολλοί περισσότεροι, τουλάχιστον 30, όμως ακόμα δεν έχουν δηλώσει δημοσίως πως το έλαβαν, και αν το επέστρεψαν – και πού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442