FT: Αντιδράσεις και πολιτικό κόστος οι λόγοι απόρριψης τη συμφωνίας
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία με τους δανειστές τον περασμένο μήνα έπειτα από τις αντιδράσεις ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο τους για τη διαπραγμάτευση.
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία με τους δανειστές τον περασμένο μήνα έπειτα από τις αντιδράσεις ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο τους για τη διαπραγμάτευση.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η συμφωνία προέβλεπε περικοπές στις συντάξεις από το 2019, λίγους μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές στο τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και παραθέτει δήλωση «πρώην ακτιβιστή του ΣΥΡΙΖΑ» που εκτιμά:
«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν».
Με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, η ΝΔ σχολίασε ότι «αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον».
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κινείται με κριτήριο το πολιτικό κόστος και τις εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Γι’ αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας. Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα» καταλήγει η ΝΔ.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων