Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι λέει ο 24χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από χρυσαυγίτες

Τι λέει ο 24χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από χρυσαυγίτες

«Τη χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα κι εγώ πίσω» αναφέρει ο 24χρονος φοιτητής τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια χρυσαυγίτες, την Παρασκευή, λίγο μετά την επίθεση που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Με κυνήγησαν. [...] Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» λέει ο φοιτητής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

«Τη χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα κι εγώ πίσω» αναφέρει ο
24χρονος φοιτητής τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια χρυσαυγίτες, την
Παρασκευή, λίγο μετά την επίθεση που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της
Χρυσής Αυγής. «Με κυνήγησαν. […] Με χτυπούσαν με μπουνιές και
κλωτσιές στο κεφάλι» λέει ο φοιτητής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Ερυθρός Σταυρός.

Μιλώντας στον Alpha για την άγρια επίθεση που δέχθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά ήρθαν κι άλλοι. Κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα. Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι».

Ο πατέρας του φοιτητή περιέγραψε επίσης τις σκηνές που έζησε ο γιος του κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας μετά ληστείας».

«Τον κυνήγησαν λοιπόν, και οι τρεις τον έδειραν και ήρθε ένας τέταρτος και τον έκλεψε, παίρνοντάς του την τσάντα, με ό,τι είχε μέσα, όλα του τα στοιχεία. Είχε μέσα φωτογραφική μηχανή, μεζούρες, σχέδια, τηλέφωνο, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο. Του τράβαγε την τσάντα και τον έσερνε. Όλα αυτά στις οδούς Παπαδά και Κουσιανόφσκυ. Επειδή έτρεξε να φύγει, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ από τα γραφεία μέχρι εκεί που τον έπιασαν, είναι δυο παράλληλοι δρόμοι της Μεσογείων… Μετά ανέβηκαν τρία άτομα σε ένα μηχανάκι και έφυγαν».

Η μητέρα του φοιτητή ανέφερε:
«Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα, και του λέει «θα πάμε στα γραφεία, εσύ μας έσπασες τα γραφεία» και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν. Γιατί την γλίτωσε εκ θαύματος».

Οι γονείς του 24χρονου είναι ανήσυχοι, καθώς το βράδυ του Σαββάτου μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν τρικάκια έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος φοιτητής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος θα ολοκληρώσει την κατάθεσή του στην αστυνομία και θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Στην αστυνομία έχουν ήδη καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες της βίαιης επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη ένας 42χρονος ως δράστης της επίθεσης. Ο 42χρονος είναι και ο ίδιος στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο της Βουλής που εργάζεται στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες για την επίθεση εις βάρος του φοιτητή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024