Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες στην TV για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο

Ταινίες στην TV για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22:15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μαρία Μπέλο, Κέιτι Χολμς, Κάμερον Μπράιτ, Γουίλιαμ Μέισι, Σαμ Έλιοτ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ρομπ Λόου, Άνταμ Μπρόντι, Ντέιβιντ Κέσνερ Ο όμορφος, γοητευτικός, πανέξυπνος και πάντα ετοιμόλογος Νικ Νέιλορ, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό μεγάλης καπνοβιομηχανίας […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22:15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μαρία Μπέλο, Κέιτι Χολμς, Κάμερον Μπράιτ, Γουίλιαμ Μέισι, Σαμ Έλιοτ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ρομπ Λόου, Άνταμ Μπρόντι, Ντέιβιντ Κέσνερ

Ο όμορφος, γοητευτικός, πανέξυπνος και πάντα ετοιμόλογος Νικ Νέιλορ, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό μεγάλης καπνοβιομηχανίας και ο αντιπρόεδρος στην Ακαδημία Σπουδών Καπνού. Δουλειά του είναι να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάζει το κάπνισμα σαν μία μη-επιβλαβή συνήθεια προς όφελος των αφεντικών του, κάτι το οποίο κάνει με μεγάλη επιτυχία, προκαλώντας αμέτρητες αντιπάθειες. Η Χέδερ Χολογουέι, μία νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφος, τον προσεγγίζει και τον… αποπλανεί με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για ένα άρθρο. Όταν όλα τα άπλυτα του Νικ βγαίνουν στη φόρα, οι εχθροί του θα βρουν την ευκαιρία που περίμεναν τόσο καιρό. Θα καταφέρει ο δαιμόνιος λομπίστας να ξεγλιστρήσει και αυτή τη φορά;
Η τολμηρή κωμωδία βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Κρίστοφερ Μπάκλεϊ και ήταν υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας και καλύτερου ηθοποιού για κωμωδία ή μιούζικαλ).

23:45 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς
Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Σπέιντερ

Στη Νεμπράσκα της δεκαετίας του 1850 μια μοναχική, αλλά δυναμική γυναίκα, σώζει έναν αναξιόπιστο λιποτάκτη από την αγχόνη, αναγκάζοντάς τον να τη συνοδεύσει σ’ ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα της Αιόβα, όπου θέλει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους.
Μία ταινία που μπορεί να μην έχει την υπαρξιακή βαρύτητα των «Τριών ταφών του Μελκιάδες Εστράδα», αποτελεί όμως έργο ενός στιλάτου, ώριμου κινηματογραφικού δημιουργού.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

15:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ – MEGA

Κινούμενα σχέδια – Αμερικανική παραγωγή του 2008

Ο ‘Ελιοτ ετοιμάζεται να παντρευτεί με την αγαπημένη του Γκιζέλ. Λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως, ο φίλος τους, ο Μίστερ Γουίνι απάγεται από μια ομάδα κακομαθημένων κατοικίδιων ζώων που θέλουν να τον επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες του. Ο Μπουγκ, ο ‘Ελιοτ και η παρέα τους αφήνουν για λίγο το όμορφο δάσος τους και καταφθάνουν στον κόσμο των κατοικίδιων, αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τους… «απαγωγείς», που έχουν αρχηγό τους την παραχαϊδεμένη σκυλίτσα Φίφι. Θα καταφέρουν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια; Η μικροκαμένη Φίφι θα κατορθώσει να κερδίσει τον τεράστιο αρκούδο Μπουγκ; Και αυτός ο γάμος του ‘Ελιοτ με την Γκιζέλ, πότε θα γίνει επιτέλους;

21:00 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 4: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ – STAR
Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη – Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ή να αφανίσει, ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα γυρίσει πίσω, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει. Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο. Όσο για τον Σκρατ, αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ…

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22:00 MATCH POINT – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ

Ο τενίστας Κρις, φτωχόπαιδο από την Ιρλανδία, διδάσκει τένις στα μέλη μιας λονδρέζικης πριβέ λέσχης. Εκεί γνωρίζει τον πάμπλουτο Τομ Χιούετ και λίγο αργότερα, την αδελφή του, Χλόη, την οποία καταφέρει να εντυπωσιάσει με τη γοητεία και τους τρόπους του.
Ο Κρις και η Χλόη σύντομα παντρεύονται, παρόλο που εκείνος είναι στην πραγματικότητα, τρελά ερωτευμένος με τη σέξι Νόλα, την Αμερικανίδα μνηστή του Τομ.
Η έλξη είναι αμοιβαία, κι όταν ο Κρις την ξανασυναντά κατά τύχη, λίγο καιρό μετά, δεν διστάζει να δημιουργήσει μαζί της έναν παράνομο και παθιασμένο ερωτικό δεσμό. Όταν, όμως, η Νόλα μένει έγκυος, ο ήρωάς μας βρίσκεται αντιμέτωπος μ ένα τεράστιο δίλημμα…

22.15 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Τσεσνέ, Ζαν Φρανσουά Στεβενίν, Φανί Κοτενσιόν, Μαρί Ριβιέρ, Φεντόρ Ατκίν.

Μια αισιόδοξη και γλυκιά ταινία για τη ζωή και τις κινητήριες δυνάμεις της, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία στη Γαλλία, με πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητα γοητευτική Φανί Αρντάν. Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες Βραβείων Σεζάρ το 2014 στις κατηγορίες: Καλύτερης Ηθοποιού για τη Φανί Αρντάν και Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Πατρίκ Τσεσνέ. Στη χώρα μας προβλήθηκε στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, όπου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού.
Η Καρολίν συνταξιοδοτήθηκε και έχει μία καινούργια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, το σύζυγο και πάνω απ’ όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μία κάρτα μέλους σ’ ένα club συνταξιούχων. Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με το νεαρό καθηγητή Πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Καρολίν θα βιώσει μία δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί το νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρό της.




23:30 Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΙ – ALPHA

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρει Μάλιγκαν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Τζόελ Έγκερτον, Άιλα Φίσερ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Νεμπίκι, Αμιτάμπ Μπαχτσάν

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε στη μεγάλη οθόνη τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ άφησε εποχή με την ερμηνεία του το 1974, σε σκηνοθεσία Κόπολα. Τώρα, ο Μπαζ Λούρμαν επιχειρεί μια νέα εκδοχή, που αναμένεται να απογειώσει με την ερμηνεία του ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Ο επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ), φεύγει από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στην Νέα Υόρκη του 1922. Σεμνός αρχικά γίνεται κοινωνός μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου. Μόνο που όλα αυτά τα ζει δίπλα στον μυστηριώδη, αμφιλεγόμενο, κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και στην ξαδέρφη του Ντέζι, η οποία τυχαίνει να είναι το κρυφό του αίσθημα του Γκάτσμπυ και στον γαλαζοαίματο και ερωτύλο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν.

Διαβάστε την κριτική της ταινίας ΕΔΩ

01:00 STANDARD OPERATING PROCEDURE – MEGA
Nτοκιμαντέρ, 2008

Ο σκηνοθέτης Errol Morris (Gates of Heaven, The Thin Blue Line) ρίχνει μια τολμηρή ματιά στο σκάνδαλο της κακοποίησης και τα βασανιστήρια που υπέστησαν άνθρωποι που ήταν ύποπτοι για τρομοκρατία από τις αμερικανικές αρχές στις φυλακές Abu Ghraib , ενώ διαλογίζεται τις τρομακτικές παρενέργειες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

20:00 ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ: ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ζαν Μαρί

Κωμική περιπέτεια-γουέστερν κινούμενων σχεδίων (2D animation)
Οι Ντάλτον δραπετεύουν από το δικαστήριο και κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Νέα Υόρκη, στον παράδεισο των τραπεζών. Όταν η Αστυνομία Πόλεων σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο Λούκι Λουκ συλλαμβάνει τη συμμορία και αποφασίζει να την οδηγήσει σε φυλακή της Καλιφόρνια. Στο μεταξύ, κάποιοι Ευρωπαίοι άποικοι, θύματα απάτης, προσπαθούν να φτάσουν εγκαίρως στην Καλιφόρνια για να μη χάσουν την κυριότητα της γης που έχουν αγοράσει. Ζητούν τη βοήθεια του καουμπόι για να τα καταφέρουν και η περιπέτεια αρχίζει…

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024