Πριν από το Πάσχα η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος
Πριν από το Πάσχα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, διαβεβαιώνει η διοίκηση του ΟΓΑ, παρέχοντας, παράλληλα, διευκρινίσεις με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος.
Πριν από το Πάσχα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, διαβεβαιώνει η διοίκηση του ΟΓΑ, παρέχοντας, παράλληλα, διευκρινίσεις με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, το οικογενειακό επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21, μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, οπότε και ελέγχονται, μέσω του συστήματος του TAXIS NET, τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
» Όμως, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό. Επειδή το οικογενειακό επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
» Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους, δόθηκε, ήδη από το 2016, ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».
Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. «Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του οικογενειακού επιδόματος που ακούγεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, για τη βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε, πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως» σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442