Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται από τις δυνατότητες που δίνει, στα άτομα με αναπηρία, για να αναδείξουν τις αρετές τους, τις δυνάμεις τους, την επιμονή τους για ζωή και δράση, να κερδίσουν τα δικά τους όνειρα». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

«Τα άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να ασκούν τα δικαιώματα τους και να συμμετέχουν, ανάλογα με τις δυνατότητες τους στην κοινωνία που ζούν. Το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται από τις δυνατότητες που δίνει, στα άτομα με αναπηρία, για να αναδείξουν τις αρετές τους , τις δυνάμεις τους, την επιμονή τους για ζωή και δράση, να κερδίσουν τα δικά τους όνειρα».

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να θυμηθώ την πρώτη μου επίσκεψη εδώ που ομολογουμένως με είχε πάρα πολύ συγκινήσει. Δίνει και σε μας κουράγιο η συνάντηση μαζί σας γιατί αν εμείς λέμε ότι έχουμε προβλήματα, εσείς έχετε πολύ μεγαλύτερα. Το πρόβλημα, να συντηρεί κάποιος τον εαυτό του, ανεξάρτητα, έχοντας ανάγκη κάποιον να είναι στο πλάι του είναι μία δυσκολία ζωής», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι είναι αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Σε αυτή την προσπάθεια η «Αποστολή» είναι δίπλα τους προσπαθώντας να ανακουφίσει τις ανάγκες αυτές και να μην αντιμετωπίζονται ως ‘’αόρατοι’’ πολίτες».

Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του έκανε για μήνυμα θάρρους και ελπίδας που στέλνουν καθημερινά τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και τόνισε: « δίνετε παράδειγμα και δύναμη, σε ολόκληρο το λαό μας να παλέψει και εκείνος να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».

Ακούστηκαν προβληματισμοί αλλά και συγκινητικά λόγια για την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου στο Σύλλογο και γενικότερα στο κοινωνικό έργο που επιτελεί διαχρονικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

«Είναι βάλσαμο η προσφορά της Εκκλησίας στην πονεμένη ελληνική κοινωνία αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Αθανάσιος Βίγλας. «Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, είπε ο κ. Βίγλας, η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο σε μια περίοδο που τα Άτομα με Αναπηρία βιώνουν σκληρά και άδικα μέτρα, που κάνουν την καθημερινότητα τους πιο επώδυνη από ποτέ. Δίνουμε καθημερινά μάχη επιβίωσης με συμπαράσταση την Εκκλησία και τις οικογένειες μας για να ξεφύγουμε από ένα σύγχρονο καιάδα που μας απειλεί. Σε αυτή την οικονομική συγκυρία έχουμε εντείνει τις προσπάθειες μας ως Σύλλογος και με την αμέριστη δική σας στήριξη για να προστατεύσουμε τους πιο αδύνατους του χώρου μας. Είμαστε ευγνώμονες που σ΄ αυτές τις προσπάθειες μας συνεχίζεται μέσω της «Αποστολής» να τροφοδοτείται μηνιαία σταθερά με δέματα τροφίμων τα μέλη μας. Η διαχρονική αλληλεγγύη της Εκκλησίας και η προσωπικότητα σας, δημιουργούν ένα εξαιρετικό μείγμα Ανθρωπιάς, αλτρουισμού και μεγαλοψυχίας, η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει το έργο της».

Σε διάλογο που είχε με τα μέλη του Συλλόγου ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε, ότι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε εκείνους που τους έχει «ακουμπήσει» η οικονομική κρίση

Η «Αποστολή» από το 2011 βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες που έχει «ακουμπήσει» η οικονομική κρίση, διαθέτοντας, κάθε μήνα, δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους και φαγητό καθημερινά, στον ξενώνα των απόρων παραπληγικών.

26.385 κιλά τροφίμων σε 2.253 δέματα αγάπης διατέθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό για την ανακούφιση εκατοντάδων συνανθρώπων μας που παλεύουν για το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024