Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διημερίδα για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα χωρίς συμμετοχή του ΠΙΣ

Διημερίδα για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα χωρίς συμμετοχή του ΠΙΣ

Την έντονη δυσαρέσκεια του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έχει προκαλέσει η μη ενεργή συμμετοχή του στην διημερίδα που οργανώνει το υπουργείο Υγείας για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας, στις 28-29 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την έντονη δυσαρέσκεια του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έχει προκαλέσει η μη ενεργή συμμετοχή του στην διημερίδα που οργανώνει το υπουργείο Υγείας για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας, στις 28-29 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη διημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ξένοι και Έλληνες ειδικοί επί θεμάτων Δημόσιας Υγείας, ενώ εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει πέραν του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, παρεμβάσεις θα κάνουν η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ Ζουζαννα Τζακαμπ και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Γιώργος Παμπορίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχαήλ Βλασταράκος, σε γραπτή ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για να εκφράσει τις θέσεις του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα υγείας σε αυτό το Συνέδριο, το οποίο έχει μεγάλη σημασία. Η απλή πρόσκληση παρουσίας του αποδοκιμάζεται από τον πρόεδρο του ΠΙΣ και εκφράζεται η λύπη του για τις αδυναμίες και τις παραλείψεις των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας».

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, θα γίνει αναφορά σε βασικά ζητήματα δημόσιας υγείας, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα υπάρχουν παράλληλες συνεδριάσεις ειδικών ομάδων εργασίας με στόχο να υπάρξει ανά πεδίο προτεραιοποίηση των δράσεων και κυρίως πρακτικές εφαρμόσιμες λύσεις.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Σύνδεση της ΠΦΥ με τις υπηρεσίες και τις δράσεις Δημόσιας Υγείας, με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και την προαγωγή της υγείας
  • Πρόληψη και έλεγχος των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων. Επαγγελματική και περιβαλλοντική υγεία.
  • Κοινωνικές ανισότητες και Δημόσια Υγεία.
  • Επείγουσες καταστάσεις δημόσιας υγείας. Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός, διασυνοριακές απειλές για την υγεία, μεταδοτικά νοσήματα.
  • Στρατηγικές αντιμετώπισης μικροβιακής αντοχής και νοσοκομειακών λοιμώξεων
  • Διαχείριση εμβολίων και εμβολιασμών. Εμβολιαστική πρόληψη και Ανοσοποίηση
  • Ρόλοι και αρμοδιότητες: σχεδιάζοντας αποτελεσματικές και σύγχρονες δομές δημόσιας υγείας.
  • Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια υγεία. Εκπαίδευση, εξειδίκευση, επαγγελματικές δεξιότητες
  • Διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού σχεδίου του ΠΟΥ για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών, την παρουσίαση της εμπειρίας Ελλάδας και Ιταλίας, με παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων μεταναστευτικής πολιτικής και υγείας και διάλογο με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024