
Bloomberg: Προς επανάληψη του δράματος του 2015 στην Ελλάδα
Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει ακόμη μια προθεσμία σήμερα, Δευτέρα, στο Eurogroup, για την αποδέσμευση χρημάτων, κάτι που την φέρνει πιο κοντά στην επανάληψη του δράματος του 2015, που έφερε τη χώρα στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης, εκτιμά το Bloomberg.
Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει ακόμη μια προθεσμία σήμερα, Δευτέρα, στο
Eurogroup, για την αποδέσμευση χρημάτων, κάτι που την φέρνει πιο κοντά
σε μια νέα κρίση και την επανάληψη του δράματος του 2015, εκτιμά το
Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, οι διαφορές των δύο πλευρών είναι μεγάλες σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και στον τομέα της ενέργειας, ενώ επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά, είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».
Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.
Το Bloomberg αναφέρει επιπλέον ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία, επισημαίνοντας τη μη αναμενόμενο την άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρομπότ – εργάτες με ελληνικό άρωμα και τεχνητή νοημοσύνη
- Πόλεμος στο Ιράν: «Χρυσά» πονταρίσματα 950 εκατ. δολ. στο πετρέλαιο λίγο πριν ανακοινωθεί η εκεχειρία
- «Είναι μια φωλιά από φίδια»: O Στιβ Κροφτ, η δημοσιογραφία και το 60 Minutes
- Ωδή στη φιλία: Οι «κολλητοί» που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
- Ο Γκοντάρ και ο πόλεμος – Τα μέτωπα του 20ού αιώνα πυροδότησαν μια επανάσταση στον κινηματογράφο
- Στεγαστική κρίση: Οδηγός εύρεσης κατοικίας – Οι περιοχές με τα πιο προσιτά ακίνητα

