«Αυτοκτονία» Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με ήττα από τη Γαλατάσαραϊ
Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός. Αν και προηγήθηκε με +16 επί της Γαλατασαράι, ηττήθηκε τελικά στο ΣΕΦ με 71-80 κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της πρώτης θέσης. Στο 18-8 το σερί των «ερυθρόλευκων», έφτασαν τις 8 νίκες οι Τούρκοι, δύο εξ ευτών επί του Ολυμπιακού. Ο Μίτσοφ με 4/5 τρίποντα και 18 πόντους «σκότωσε» τους Πειραιώτες στην 4η περίοδο.
Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός. Αν και προηγήθηκε με +16 επί της Γαλατασαράι, ηττήθηκε τελικά στο ΣΕΦ με 71-80 κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της πρώτης θέσης. Στο 18-8 το σερί των «ερυθρόλευκων», έφτασαν τις 8 νίκες οι Τούρκοι, δύο εξ ευτών επί του Ολυμπιακού. Ο Μίτσοφ με 4/5 τρίποντα και 18 πόντους «σκότωσε» τους Πειραιώτες στην 4η περίοδο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές στηρίχτηκαν στην εκπληκτική τους άμυνα, το τρέξιμο και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ φτάνοντας σε μεγάλες διαφορές. Ακόμα και στο +16 λίγο πριν βγει το ημίχρονο (42-26). Τι έγινε μετά;
Τεράστια έλλειψη σοβαρότητας από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι απλά… εξαφανίστηκαν στο δεύτερο μέρος. Τρομερή αστοχία έξω από τα 6,75μ., καθώς τελείωσαν την αναμέτρηση με το τραγικό 2/20!
Και κάπου εκεί… άρχισε να βάζει η Γαλατά! Ο Μίτσοφ, σε αντίθεση με τους σουτέρ του Ολυμπιακού, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι από το τρίποντο (4/5) και οι Τούρκοι βρήκαν σταθερό σκοράρισμα. Ο Σπανούλης έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, η άμυνα έμπαζε από παντού και στο 1.14” για το τέλος η Γαλατά κρατούσε το παιχνίδι στα χέρια της (69-76).
Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός γνώτισε τη δεύτερη φετινή ήττα του από τους Τούρκους, που φέτος είχαν κάνει την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση την έκτη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό.
Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να βάλει ακόμα και σε μπελάδες τους Πειραιώτες όσον αφορά την κατάκτηση μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Πλέον, ο Ολυμπιακός μετρά 18 νίκες-8 ήττες (19-7 η Ρεάλ Μαδρίτης) έχοντας ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα στις 4 εναπομείνασες αγωνιστικές με Ερυθρό Αστέρα εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εντός, Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός.
Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35 (ημ.), 59-57, 71-80.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 7, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 7, Γουότερς 4, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Μίτσοφ 18 (4), Φιτιπάλδο 6 (2), Τάιους 14, Κορκμάζ Τσ. 3, Αράρ 4, Χατσίεβα, Πλάις 6, Ντέι 8 (1), Γκιουλέρ 8 (2), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 13 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι ισχύει για το επόμενο Champions League: Τα δεδομένα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (5/5): Πού θα δείτε Μονακό – Ολυμπιακός και τον ημιτελικό Άρσεναλ – Ατλέτικο
- Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει τη σειρά στο Μονακό και να κλείσει θέση στο Final Four
- H Άρσεναλ είναι ξανά το φαβορί για τον τίτλο: Το πρόγραμμα των «κανονιέρηδων» και της Σίτι μέχρι το φινάλε της Premier League
- ΑΕΚ: Το πρόγραμμά της ενόψει του Final 4 του Basketball Champions League
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Δεν κέρδισε, αλλά έφυγε χαρούμενη σε απίθανο ματς
- Το συγκινητικό αντίο του Πολονάρα στο μπάσκετ: «Να με θυμάστε γι’ αυτό που ήμουν»
- Ρώμη: Δύσβατος ο δρόμος της Σάκκαρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442