
Πάπας: Όποιος κλείνει επιχειρήσεις και αφαιρεί εργασία αμαρτάνει
Στην οικονομική κρίση και τη στάση κάποιων επιχειρηματιών στάθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Στην οικονομική κρίση και τη στάση κάποιων επιχειρηματιών στάθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Όποιος με κινήσεις οικονομικού περιεχομένου, με διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν είναι απόλυτα καθαρές, κλείνει βιομηχανίες και επιχειρήσεις, στερώντας εργασία από τους ανθρώπους, αμαρτάνει βαρύτατα» τόνισε ο ποντίφικας.
Ο πάπας εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia, που ανακοίνωσε πρόσφατα μείωση προσωπικού και μεταφορά του «στρατηγείου του» από την Ρώμη στο Μιλάνο.
Παράλληλα, ο Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς «να μην προσποιούνται ότι κάνουν ελεημοσύνη» και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ζουν την αγάπη «σαν να πρόκειται για σαπουνόπερα», αλλά ειλικρινά.
Το μήνυμα που έστειλε ο λατινοαμερικανός ποντίφικας είναι ότι «δεν πρέπει να κάνουμε ελεημοσύνη για να προβληθούμε ή για να δείξουμε πόσο είμαστε καλοί», ούτε «για να προβάλλουμε την εξυπνάδα και, γενικότερα, τις ικανότητές μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Κηφισιά – Πανσερραϊκός
- Θεσσαλονίκη: «Έσπασε τα κοντέρ» – 23χρονος οδηγούσε με 170χλμ/ώρα ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 90
- Εξηγήσεις Μπουκώρου για την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» – Η άνωθεν παρέμβαση και η υπεξαίρεση των 224.688 ευρώ
- Καύσιμα: Κινδυνεύει να στεγνώσει η παγκόσμια αγορά;
- Ο… Μπόλντγουιν και οι απίθανοι αριθμοί – Γιατί ο Βεζένκοφ πάει ξανά για το MVP της σεζόν στη Euroleague (pics, vids)

