Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισλανδία θα επιβάλλει στις εταιρείες μισθολογική ισότητα ανδρών-γυναικών

Η Ισλανδία θα επιβάλλει στις εταιρείες μισθολογική ισότητα ανδρών-γυναικών

Η Ισλανδία γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας με την προώθηση νομοθεσίας που θα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αποδείξουν ότι πληρώνουν το ίδιο τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζομένους τους. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και εφόσον εγκριθεί η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή του έως το 2020, στο πλαίσιο του στόχου που έχει ανακοινώσει να εξαλείψει το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών έως το 2022.

Η Ισλανδία γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας με την προώθηση νομοθεσίας που θα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αποδείξουν ότι πληρώνουν το ίδιο τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζομένους τους, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το δίκτυο CNBC.

Η πρωτοποριακή αυτή νομοθεσία προβλέπει ότι όλες οι εταιρίες, που απασχολούν 25 άτομα και πάνω, θα πρέπει να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι πληρώνουν ισότιμα τους υπαλλήλους τους ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Άλλες πρωτοβουλίες που έχει η λάβει η χώρα στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων προβλέπουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 40% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που απασχολούν περισσότερους από 50 υπαλλήλους.

Η νομοθεσία, όπως σημειώνει το CNBC, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και εφόσον εγκριθεί η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή της έως το 2020, στο πλαίσιο του στόχου που έχει ήδη ανακοινώσει να εξαλείψει το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων έως το 2022.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024