Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού THAAD στη Νότιο Κορέα
Η ανάπτυξη του εξελιγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας σχεδιάζοταν για χρόνια μεταξύ Σεούλ και ΗΠΑ με φόντο την Πιόνγκγιανγκ

Ξεκίνησε η εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού THAAD στη Νότιο Κορέα

Μία ημέρα μετά τις νέες πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ξεκίνησε η ανάπτυξη των πρώτων στοιχείων του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότιο Κορέα. Οι βορεικορεατικές δοκιμές «επιβεβαιώνουν τη σύνεση των αποφάσεων για το THAAD» ανέφερε το Πεντάγωνο, ενώ η Κίνα έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση του συστήματος.

Μία ημέρα μετά τις νέες πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ξεκίνησε η ανάπτυξη των πρώτων στοιχείων του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότιο Κορέα.

Οι βορειοκορεατικές δοκιμές «επιβεβαιώνουν τη σύνεση των αποφάσεων για το THAAD» ανέφερε το Πεντάγωνο, ενώ η Κίνα έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση του συστήματος.

Η Κίνα έχει αντιταχθεί στην ανάπτυξη του THAAD θεωρώντας πως καταστρέφει την ισορροπία ασφάλειας στην περιοχή.

Το ζήτημα των νέων βορειοκορεατικών δοκιμών έχει ανεβάσει το θερμόμετρο τόσο με τη Νότιο Κορέα όσο και με την Ιαπωνία, η οποία αυτήν την περίοδο διενεργεί κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Την Τρίτη, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συζήτησαν τις βορειοκορεατικές δοκιμές σε τηλεφωνική τους συνομιλία, «και επιβεβαίωσαν πως παραβίαζαν ξεκάθαρα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και αποτελεούν σαφή πρόκληση» ανέφερε ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024