Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από την «Αποστολή»

Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από την «Αποστολή»

Mε επισκέψεις στη Σαντορίνη, στα Ιωάννινα και στο Ναύπλιο συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Mε επισκέψεις στη Σαντορίνη, στα Ιωάννινα και στο Ναύπλιο συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και τις Ιερές Μητροπόλεις Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Αργολίδος και Ιωαννίνων.

Οι πάσχοντες από νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου 200.000, ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουμε ένα νέο κρούσμα άνοιας κάθε 4 δευτερόλεπτα παγκοσμίως.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι επίσης, το έργο των συγγενών – φροντιστών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των ανοικών ασθενών. Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, αλλά και τη κοινωνία. Δεκάδες άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες, ενώ φροντιστές ατόμων με άνοια μοιράστηκαν τα βιώματά τους.

Ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει: να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024