Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Δεν είναι σκανδαλώδης ρύθμιση η «φοροελάφρυνση» για πολιτικούς

Βούτσης: Δεν είναι σκανδαλώδης ρύθμιση η «φοροελάφρυνση» για πολιτικούς

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την «φοροελάφρυνση» έως 2.000 ευρώ στην εισφορά αλληλεγγύης πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος «έδειξε» για τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών και σημείωσε ότι έγινε «στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την «φοροελάφρυνση» έως 2.000 ευρώ στην εισφορά αλληλεγγύης πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος «έδειξε» για τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών και σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών, καθώς και ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως τους γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές.

«Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως, δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό.

»Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαμορφώσει» τόνισε.

«Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κ.λπ. Αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές με πολυετή θητεία, πρώην υπουργούς, που εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησής τους και μπαίνει ένα «γερό μαχαίρι» εκεί.

»Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή αναφέρομαι, σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής με την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, με τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».

Ο κ. Βούτσης ζήτησε επίσης να συνυπολογίσουν όλοι ότι η Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132, ενώ περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας ότι η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της, με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κ.λπ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις, αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024