Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε προσκλήσεις και δείτε πρώτοι τις «Καταπληκτικές Γυναίκες»

Κερδίστε προσκλήσεις και δείτε πρώτοι τις «Καταπληκτικές Γυναίκες»

...

Το in.gr και η Feelgood σάς δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε πρώτοι την υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ταινία του Μάικ Μιλς (Beginners) «Καταπληκτικές Γυναίκες» σε μία πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί την Ημέρα της Γυναίκας (Τετάρτη 8 Μαρτίου).

1979, Σάντα Μπάρμπαρα. Η Ντοροθέα Φιλντς (Ανέτ Μπένινγκ) είναι μια δυναμική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Λούκας Τζέιντ Τσούμαν), σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Άμπι (Γκρέτα Γκέργουιγκ), ελεύθερο πνεύμα και punk δημιουργό, και στην Τζούλι (Ελ Φάνινγκ), μια έξυπνη και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

Με την ταινία του -η οποία έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια κυρίως για την ερμηνεία της Ανέτ Μπένινγκ που πολλοί θεωρούσαν ότι έπρεπε να ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου- αποτίει έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, την οικογένεια, τον χρόνο και τους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή.

«Το τέλος της δεκαετίας του ’70 είναι η αρχή του «τώρα»… και όμως είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα ακολουθήσει, με τις αλλαγές που επέφερε ο Ρίγκαν, την απληστία των 80s, την τραγωδία του AIDS, την επίδραση του διαδικτύου, την 11η Σεπτεμβρίου. Για αυτό η ταινία μπορεί να μοιάζει με ελεγεία μιας εποχής και μιας αθωότητας στην οποία δεν μπορούμε να επιστρέψουμε» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Η ταινία είναι μια επιστολή αγάπης, τόσο προς τη μητέρα του Μιλς όσο και προς τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν. «Κατά κάποιο τρόπο, αυτή είναι η ιστορία της συνάντησης της Γενιάς της Ύφεσης με την Γενιά Χ, της μητέρας μου που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’20 και εμού που γεννήθηκα τέλος της δεκαετίας του ’60».

Και αυτή η ταινία, όπως και η προηγούμενη του Μιλς έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στο Beginners (για την οποία ο Κρίστοφερ Πλάμερ κέρδισε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα) εμπνεύστηκε από τον πατέρα του και από την παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του τελευταίου σε ηλικία 75 ετών. Το 20th Century Women έχει αντλήσει έμπνευση από την στενή σχέση του με τη μητέρα του.

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Καταπληκτικές Γυναίκες» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό (Κηφισίας 109, μετρό Πανόρμου). Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail.




* Η ταινία «Καταπληκτικές Γυναίκες» κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Μαρτίου από τη Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024