Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 2019 οι σταθμοί «Αγ.Βαρβάρα - Κορυδαλλός - Νίκαια» του μετρό

Το 2019 οι σταθμοί «Αγ.Βαρβάρα – Κορυδαλλός – Νίκαια» του μετρό

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς «Αγ.Βαρβάρα - Κορυδαλλός - Νίκαια», η Γραμμή 3 του μετρό προς Πειραιά, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς «Αγ.Βαρβάρα – Κορυδαλλός – Νίκαια», η Γραμμή 3 του μετρό προς Πειραιά, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου προέβλεπε την οριστική παράδοση της Γραμμής 3 -και των έξι δηλαδή σταθμών- το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, οι τρεις δήμαρχοι διεκδίκησαν από την Αττικό Μετρό την τμηματική παράδοση του έργου.

Μιλώντας για τους τρεις πρώτους σταθμούς που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε πως τα έργα της σήραγγας έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι σταθμοί. «Αυτοί ήταν και οι λόγοι ώστε να συμφωνηθεί η τμηματική λειτουργία του έργου», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Έχουν ήδη δοθεί», όπως εξήγησε, «και οι σχετικές εντολές στη διευθύνουσα υπηρεσία και στην κοινοπραξία, ώστε να επεξεργασθούν τα καινούρια χρονοδιαγράμματα με βάση αυτή την απόφαση».

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει αυτή η απόφαση θα πρέπει να υπολογιστεί και το επιπλέον κόστος από την τμηματική αυτή λειτουργία του έργου για την Αττικό Μετρό. Όπως διευκρίνισε όμως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, το κόστος αυτό εξομοιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έσοδα που θα προκύψουν από την τμηματική λειτουργία του μετρό.

Σε ό,τι αφορά την παράδοση των πλατειών στους συγκεκριμένους σταθμούς, ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες, αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως θα γίνει τρεις έως έξι μήνες νωρίτερα από την παράδοση των συγκεκριμένων σταθμών.

Ο κ. Θ.Παπαδόπουλος δεν θέλησε να αναφερθεί στις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ανεξάρτητα από τις επίσημες αυτές καθυστερήσεις, ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το σύνολο του έργου, αυτή τη στιγμή, είναι το τέλος του 2020, με αρχές του 2021.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024