
Περικοπές στις συντάξεις από το 2018 ζητεί το ΔΝΤ
Περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2018, νωρίτερα απ' ό,τι θα ήθελε η κυβέρνηση, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας, μαζί με τις υπόλοιπες απαιτήσεις του, τον πήχη των δυσκολιών για την επίτευξη συμφωνίας.
Στην επιμονή του ΔΝΤ θα πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις από το 2018.
Επισημαίνεται ότι στόχος του νέου δημοσιονομικού μείγματος που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς είναι η εξοικονόμηση 0,75% του ΑΕΠ (1,4 δισ.) μεσοπρόθεσμα από τις συντάξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλισης, αυτό σημαίνει περικοπή των συντάξεων μεσοσταθμικά κατά 5%.
- Μείωση κατά 10%-15% στις συντάξεις άνω των 600 ευρώ.
- Μείωση κατά 15%-20% στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ.
Από το ψαλίδι στην προσωπική διαφορά των σημερινών συνταξιούχων εκτιμάται ότι θα θιγεί το 70% των ήδη συνταξιούχων,χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται 620.000 αγρότες.
Ηλίας Γεωργάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»

