Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Μου βάζω άριστα, έχω κάνει φοβερά πράγματα
Πού εντοπίζει ο Τραμπ τα λιγότερα καλά σημεία του στον πρώτο μήνα στην ηγεσία; Στο ότι δεν εξήγησε καλά στους Αμερικανούς τα «φοβερά πράγματα που έκανε»

Τραμπ: Μου βάζω άριστα, έχω κάνει φοβερά πράγματα

Καθώς οι ΗΠΑ περίμεναν την πρώτη ομιλία του Τραμπ ενώπιον του Κογκρέσου, κατά την οποία αναμένεται να δώσει «οδικό χάρτη» της πολιτικής του, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε στο Fox μία αποτίμηση των πρώτων του εβδομάδων στο Λευκό Οίκο. Δεν εκπλήσσει ότι «βαθμολογεί τον εαυτό του με άριστα» στο ό,τι έχει κάνει, ούτε ότι επιρρίπτει «στα στελέχη του Ομπάμα» τις διαρροές γύρω από το επιτελείο του και τις διαμαρτυρίες -εκπλήσσει μόνο, εκ πρώτης όψεως, ότι έκανε και αυτοκριτική. Περίπου.

Καθώς οι ΗΠΑ περίμεναν την πρώτη ομιλία του Τραμπ ενώπιον του Κογκρέσου, κατά την οποία αναμένεται να δώσει «οδικό χάρτη» της πολιτικής του, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε στο Fox μία αποτίμηση των πρώτων του εβδομάδων στο Λευκό Οίκο. Δεν εκπλήσσει ότι «βαθμολογεί τον εαυτό του με άριστα» στο ό,τι έχει κάνει, ούτε ότι επιρρίπτει «στα στελέχη του Ομπάμα» τις διαρροές γύρω από το επιτελείο του και τις διαμαρτυρίες -εκπλήσσει μόνο, εκ πρώτης όψεως, ότι έκανε και αυτοκριτική.

Περίπου.

«Σχετικά με την επίδοση, θα μου έβαζα Α» είπε ο Τραμπ στην εκπομπή Fox & Friends. «Επειδή πιστεύω ότι έχω κάνει φοβερά πράγματα» εξήγησε.

Αλλά εκεί ακολούθησε η… αυτοκριτική (γυρνώντας στο α’ πληθυντικό από το α’ ενικό), η οποία όμως συνίστατο στο ότι… δεν εξήγησε αρκετά καλά στους πολίτες όσα έκανε. «Δεν πιστεύω ότι έχω, εγώ και οι συνεργάτες μου, δεν νομίζω ότι το επικοινωνήσαμε αρκετά καλά στους Αμερικανούς πολίτες».

«Νομίζω ότι θα έπαιρνα ένα A αναφορικά με το τι έχουμε κάνει στην πραγματικότητα, αλλά σχετικά με το πώς το επικοινωνήσαμε, θα μου έβαζα ένα C ή ένα C+».

Βουλευτές από την Καλιφόρνια ζήτησαν να ενημερωθούν από την κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με τις συλλήψεις και τις επιδρομές στην πλέον πολυπληθή αμερικανική πολιτεία, επικαλούμενοι πληροφορίες ότι στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης έχουν πραγματοποιήσει εφόδους σε εκκλησίες, σχολεία και δικαστήρια προκειμένου να εντοπίσουν παράτυπους μετανάστες.

Ο Τραμπ επιμένει ότι τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών στοχοθετούν επικίνδυνους εγκληματίες, όχι απλούς πολίτες.

Ερωτηθείς εάν αυτό έχει επικοινωνηθεί αποτελεσματικά στους πολίτες, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε: «Δεν νομίζω. Όχι, δεν νομίζω ότι έγινε, ίσως να είναι λάθος μου».

Κληθείς λίγο μετά να πει πώς θα άλλαζε τον τρόπο μετάδοσης του μηνύματος, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε: «Ίσως να το αλλάξω κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου», αναφερόμενος στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

«Υποκινητής των αντιδράσεων ο Ομπάμα»

Όσον αφορά τις διαρροές γύρω από το επιτελείο του -και κυρίως την υπόθεση του Μάικλ Φλιν, ο οποίος τελικά εκδιώχθηκε λόγω των επαφών του με ρώσους αξιωματούχους- αλλά και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντί του, ο Τραμπ κατονόμασε έναν υποκινητή: Τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, αλλά πιστεύω ότι πίσω από αυτά είναι ο Ομπάμα, επειδή σίγουρα πίσω από αυτά είναι οι άνθρωποί του» είπε ο Τραμπ.

Κατά τον Τραμπ, υπεύθυνος ήταν ο Ομπάμα και για τη «διαβίβαση» διαρροών. «Για την εθνική ασφάλεια, οι διαρροές αυτές είναι πολύ προβληματικές» είπε.

«Αλλά έτσι είναι η πολιτική, και αυτό θα συνεχιστεί» προσέθεσε ο Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024