Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Πρόσφυγας σκαρφάλωσε στον κάβο για να μπει σε πλοίο

Λέσβος: Πρόσφυγας σκαρφάλωσε στον κάβο για να μπει σε πλοίο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια νεαρού πρόσφυγα, ο οποίος προσπαθώντας να φύγει από τη Λέσβο, προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής να μπει μέσα στο πλοίο «Αριάδνη» που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του νησιού σκαρφαλώνοντας από τον κάβο του πλοίου. Για περίπου μία ώρα ο νεαρός πρόσφυγας από την Αίγυπτο, αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 20 μέτρα.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια νεαρού πρόσφυγα, ο οποίος προσπαθώντας να φύγει από τη Λέσβο, προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής να μπει μέσα στο πλοίο «Αριάδνη» που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του νησιού σκαρφαλώνοντας από τον κάβο του πλοίου.

Για περίπου μία ώρα ο νεαρός πρόσφυγας από την Αίγυπτο, αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 20 μέτρα, με κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του, ή να εξαντληθούν οι δυνάμεις του και να βρεθεί στο κενό, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Τελικά κι ενώ είχαν φτάσει στο λιμάνι άνδρες με αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το πλήρωμα του πλοίου με συντονισμένες προσπάθειες, του έριξαν ανεμόσκαλα και τον τράβηξαν εντός του πλοίου.

Στο σημείο βρίσκονταν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι συντόνιζαν από τη στεριά, την επιχείρηση διάσωσης του νεαρού πρόσφυγα.

«Κυριολεκτικά κάθε μέρα έχουμε πέντε με 10 περιστατικά μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στα πλοία με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κυρίως μπαίνοντας σε φορτηγά αλλά και με τολμηρές ενέργειες» αναφέρουν πηγές του Λιμενικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αιγύπτιος πρόσφυγας τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε στη συνέχεια στον καταυλισμό της Μόρια

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024