Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δημόσια σιωπή και η «ιδιωτική έκρηξη» Τσακαλώτου

Η δημόσια σιωπή και η «ιδιωτική έκρηξη» Τσακαλώτου

Σιγή ασυρμάτου τηρεί εδώ και τρεις ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από την ΝΔ. Ο υπουργός, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν τώρα μέτρα για το 2019, ήταν στο Eurogroup που κάλεσε την Αθήνα να προνομοθετήσει, ώστε να επιστρέψουν για συζήτηση οι θεσμοί.

Σιγή ασυρμάτου τηρεί εδώ και τρεις ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από την ΝΔ.

Ο υπουργός, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν τώρα μέτρα για το 2019, ήταν στο Eurogroup που κάλεσε την Αθήνα να προνομοθετήσει, ώστε να επιστρέψουν για συζήτηση οι θεσμοί.

Διαβάστε επίσης:

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Πέμπτης, ο κ. Τσακαλώτος δεν έκανε καν την εθιμοτυπική δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

Το Ebs, το κανάλι της Κομισιόν, είχε προαναγγείλει δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών αλλά αυτός απέφυγε να εμφανιστεί on camera.

Ούτε όμως το ΥΠΟΙΚ έχει εκδώσει μέχρι σήμερα κάποια ανακοίνωση σχετικά με αυτά που συμφώνησαν Ελλάδα και δανειστές στις Βρυξέλλες. Για την ακρίβεια, δεν έχει κάνει ούτε καν ένα άτυπο σχόλιο, «μέσω κύκλων».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν τη στάση που έχει τηρήσει ο Τσακαλώτος από τη Δευτέρα μέχρι τώρα ως μια ένδειξη της απόστασης που υπάρχει πια μεταξύ του ίδιου και του στενού κυβερνητικού πυρήνα.

Αλλά και ως μια απόδειξη της διαφωνίας του με τον τρόπο που χειρίζεται – τόσο πρακτικά όσο και επικοινωνιακά – το Μαξίμου τη διαπραγμάτευση.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας και Τσακαλώτος ανέλυσαν τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η επίσημη γραμμή ήταν ότι οι υποχωρήσεις είναι αμοιβαίες και το κλίμα αβεβαιότητας καταπολεμάται.

Ωστόσο, όπως λένε στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε να τηρεί μια «διεκπεραιωτική στάση». Κάποιοι από τους συμμετέχοντες το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν «βαρύς και δύσθυμος».

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες, δεν έλειψαν οι εντάσεις. Τόσο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Γιώργου Χουλιαράκη όσο και μεταξύ των Τσακαλώτου και Παππά.

Ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνει μια πηγή, δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Ορισμένοι δε υποστηρίζουν ότι σημαντικές τριβές υπήρξαν και μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παππά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024