
Αθωώθηκε 25χρονος που συνελήφθη για τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου
Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος που κατηγορείτο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.
Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος που κατηγορείτο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.
Ο ίδιος -μάλιστα- ξυλοκοπήθηκε όταν μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, απ’ όπου υπέγραψε μόνος του για να πάρει εξιτήριο και να βρεθεί στο δικαστήριο.
Εκεί εμφανίστηκε με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, και απολογούμενος ισχυρίστηκε στην ουσία ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. «Πήγα από περιέργεια στη συγκέντρωση, μαζί με έναν φίλο μου, για να δούμε τι γίνεται. Μπήκα στο προαύλιο του σχολείου για να κόψω δρόμο κι εκεί δέχθηκα επίθεση από αντεξουσιαστές. Μου έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, έπεσα στο έδαφος και με χτύπησαν άσχημα» είπε.
Ο συνήγορός του προσκόμισε έγγραφη δήλωση του προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου» – οργάνωση που πραγματοποίησε την κινητοποίηση – σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος δεν είναι μέλος της.
Από το βήματα του μάρτυρα κατέθεσε αστυνομικός, που ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του 25χρονου, αλλά ούτε τον είδε ούτε τον άκουσε να κάνει κάτι το μεμπτό.
Την αθώωση του 25χρονου ζήτησε κι ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε τελικώς η πρόεδρος του δικαστηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442