Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκόπικρη γεύση για τον ΠΑΟΚ: Αποκλεισμός με μεγάλη εμφάνιση

Γλυκόπικρη γεύση για τον ΠΑΟΚ: Αποκλεισμός με μεγάλη εμφάνιση

Σημαντική ισοπαλία απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο Γκεζελκίρχεν και την έδρα της Σάλκε από την γηπεδούχο ομάδα με 1-1 μετά από ενθαρρυντική παρουσία και καλή εμφάνιση, που όμως δεν ήταν αρκετή να ζωντανέψει το όνειρο της πρόκρισης μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου σεβάστηκε και φοβήθηκε την Σάλκε περισσότερο του δέοντος και τελικά το πλήρωσε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να κρατήσει πολλά θετικά από τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, όπως οι εκτός έδρας ισοπαλίες με Άγιακ και Σάλκε, καθώς και το μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Φιορεντίνα.

Σημαντική ισοπαλία απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο Γκεζελκίρχεν και την έδρα της Σάλκε από την γηπεδούχο ομάδα με 1-1 μετά από ενθαρρυντική παρουσία και καλή εμφάνιση, που όμως δεν ήταν αρκετή να ζωντανέψει το όνειρο της πρόκρισης μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να κρατήσει πολλά θετικά από τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, όπως οι εκτός έδρας ισοπαλίες με Άγιακ και Σάλκε, καθώς και το μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Φιορεντίνα.

Με επιθετικό πνεύμα ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια επαναπαυμένη Σάλκε που το 0-3 του πρώτου αγώνα της έδινε την άνεση να μην ανεβάσει την πίεση από νωρίς. Πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ άρχισε να επιτίθεται κανονικά. Στο 9′ πολύ καλό δυνατό σουτ του Σάκχοφ, μπλόκαρε ο Φάρμαν.

Στο 16′ ένα σουτ από πλάγια του Κουλούρη πέρασε στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων στην δεύτερη καλή επιθετική προσπάθεια των Θεσσαλονικέων. Στο μεταξύ έξω από το στάδιο έπεφτε καταρρακτώδης βροχή αλλά εντός αυτού μόνο οι θεατές του άνω διαζώματος το αντιλαμβάνονταν από τον ήχο της οροφής, στο ολοσκέπαστο γήπεδο της «Veltins Arena.»

Στο 21′ ο Νάλντο έπιασε καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ αλλά ο Γλύκος έκανε την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ. Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά και στο 23′ ο Αλεσάντρο Σεπφ, άνοιξε το σκορ με ωραίο σίγουρο κοντινό πλασέ σε μια γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων. Το 1-0 ήρθε πολύ νωρίς για τους γηπεδούχους όπως και ανησυχητικά γρήγορα για τον ΠΑΟΚ.

Ομως ο Δικέφαλος δεν έμεινε στο εις βάρος του γκολ και στο 24′ ισοφάρισε με αυτογκολ του Νάσταζιτς. Ο Ουάρντα σέντραρε και ο Μυστακίδης πλάσαρε, στην πορεία της μπήκε ο Κουλούρης που με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Νάσταζιτς πρόλαβε έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 32΄ο ΠΑΟΚ συνεχίζοντας την επιθετική του δράση πλησίασε σε μια ακόμα καλή τελική, που εκδηλώθηκε με άστοχο σουτ του Κίτσιου, που έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Σάλκε. Στο 40′ ο Τσούπο-Μότιγκ μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Γλύκου αλλά σούταρε άστοχα και στο 43′ κεφαλιά του Χούντελαρ έφυγε άουτ.

Την ίδια τύχη είχε κι ένα δυνατό σουτ του Μπενταλέμπ στο 44′ σε ένα κρεσέντο επιθετικών προσπαθειών της Σάλκε, που στο τέλος του ημιχρόνου ήθελε να μπει μπροστά στον σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο αντίπαλοι μπήκαν με την ίδια διάθεση και τον ΠΑΟΚ παρομοίως επιθετικό.

Οι γηπεδούχοι έγιναν σκληρότεροι και αντίκρισαν τις πρώτες κίτρινες κάρτες του Ιταλού ρέφερι ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι καλά οργανωμένος και κατά διαστήματα απειλητικός. Στο 63′ έχασε τον δραστήριο Μυστακίδη με τραυματισμό αλλά παρέμεινε επιθετικός με την προσθήκη του Ενρίκε, που έχασε την καλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου στο 69′ πλασάροντας άουτ.

Στο 76′ και πάλι ο ΠΑΟΚ στο προσκήνιο με τον Σάκχοφ, που σούταρε στην αγκαλιά του Φάρμαν. Στο 82′ ήταν η σειρά της Σάλκε να αφυπνιστεί και ο Μπένταλεμπ σούταρε άστοχα από άριστη θέση μετά από πάσα του Χούντελααρ.

Στο επόμενο μια λανθασμένη πάσα του Γλύκου δεν έγινε μοιραία αφού ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του και το παιχνίδι πήγαινε στην ισοπαλία αφού και στο 85′ ο Πούγγουρας έσωσε τη εστία του απομακρύνοντας πάνω στην γραμμή τέρματος του Γλύκου.

Στο 90′ μια ακόμα κεφαλιά, από τον Πούγγουρα αυτή την φορά μπλόκαρε ο Φάρμαν και το παιχνίδι οδηγήθηκε λίγο αργότερα στην λήξη του μετά την πεντάλεπτη καθυστέρηση. Στο 90+5′ ο Γκάϊς είχε δυνατό σουτ στο δοκάρι του Γλύκου, όπου στην επιστροφή της ο Χέβεντες έχασε μοναδική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ τη ομάδας του, που όμως αποσόβησε ο Γλύκος με απόκρουση εξ επαφής, για να λήξει αμέσως η αναμέτρηση.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου σεβάστηκε και φοβήθηκε την Σάλκε περισσότερο του δέοντος και τελικά το πλήρωσε.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλός)

Κίτρινες: Γκορέτσκα, Γκέϊς, Χούντελααρ- Ενρίκε, Μπίσεσβαρ.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Χέβεντες, Γκέϊς, Κολάσινατς, Μέϊερ, Μπενταλέμπ (84′ Κέρερ), Τσούπο- Μότινγκ (56′ Γκορέτσκα), Σεπφ, Χούντελααρ, Νάλντο (72′ Μπαντστούμπερ), Νάσταζιτς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα (68′ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης (63′ Ενρίκε), Κουλούρης, Κάμπος (77′ Πέλκας)

Προκρίθηκαν τα… φαβορί της Τετάρτης

Το «πρώτο πιάτο» των ρεβάνς των «32» του Europa League δεν επεφύλασσε καμία απολύτως έκπληξη. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κράσνονταρ «πάτησαν» στα σκορ των αναμετρήσεων της περασμένης εβδομάδας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «μπέμπηδες» το πέτυχαν σαφώς πιο άνετα απέναντι στη Σεντ Ετιέν, σε σχέση με την Κράσνονταρ που πήρε το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε.

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός

Σαφώς περισσότερες ελπίδες πρόκρισης έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Πέμπτη θα παίξει στην Τουρκία και στην έδρα της Οσμανλίσπορ, στη ρεβάνς του 0-0 στο πρώτο ματς στον Πειραιά.

Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία ματς, όπως της Τότεναμ με τη Γάνδη, του Αγιαξ με τη Λέγκια Βαρσοβίας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τη Αντερλεχτ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα στους δεύτερους αγώνες της φάσης των «32»:

ΤΕΤΑΡΤΗ
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 1-1 (0-1)
Σάλκε (Γερμανία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 1-1 (3-0)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 0-1 (0-3)

ΠΕΜΠΤΗ

Λιόν (Γαλλία)-Άλκμααρ (Ολλανδία) 4-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Γάνδη (Βέλγιο) 0-1
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 1-0
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) 1-0
Κοπεγχάγη (Δανία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-1
Οσμανλίσπορ (Τουρκία)-Ολυμπιακός 0-0
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Ροστόφ (Ρωσία) 0-4
Γκενκ (Βέλγιο)-Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) 2-2
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 2-3
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 3-1
Ρόμα (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 4-0
Άγιαξ (Ολλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-0
Ζενίτ (Ρωσία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024