ΚΕΔΕ προς Γεροβασίλη: Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους
«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γ. Πατούλης σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γ. Πατούλης σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Ο κ. Πατούλης κάλεσε την υπουργό να «σταματήσει να πυροβολεί την Αυτοδιοίκηση» και να «φροντίσει να δοθεί έγκυρη νομοτεχνικά λύση στο πρόβλημα της νόμιμης πληρωμής της μισθοδοσίας των χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην υπουργό ότι όσες υπηρεσίες και υποδομές πέρασαν στους δήμους τα τελευταία 30 χρόνια, πέρασαν από το κράτος, όπως η συντήρηση των σχολείων και οι παιδικοί σταθμοί όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά και παρέχουν σήμερα αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες, παρότι δεν συνοδεύθηκε η μεταβίβασή τους με τους αντίστοιχους πόρους.
Ακόμη, επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπου σε όλες τις χώρες της ΕΕ «οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, στη βάση της εγγύτητας, της αποτελεσματικότητας και της επικουρικότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442