Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: «Πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου»

Αντετοκούνμπο: «Πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου»

Μετά από ένα «γεμάτο» διήμερο, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, και έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους στο 66o All Star Game, o Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ταπεινός...

Μετά από ένα «γεμάτο» διήμερο, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, και έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους στο 66o All Star Game, o Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ταπεινός…

Ο «Greek Freak» αποδεικνύει κάθε λεπτό τον επαγγελματισμό του και το πόσο σοβαρά έχει πάρει το ρόλο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με χαρακτηριστική την απάντηση που έδωσε σε ερωτήσεις μετά το τέλος της «γιορτής» του ΝΒΑ, όπου δήλωσε ανυπόμονος για την επιστροφή του στο Μιλγουόκι, προκειμένου να προπονηθεί…

«Διασκέδασα», είπε αρχικά ο Giannis για να προσθέσει: «Ήθελα να ζήσω τη στιγμή. Ήθελα να είμαι εκεί έξω με τα άλλα παιδιά. Ήταν όντως διασκεδαστικό. Είπα στον προπονητή μου πως ό,τι κι αν γίνει θα παίξω δυνατά. Μου μιλούσαν, μου έλεγαν να βρω ρυθμό. Σίγουρα έκανα περισσότερα από όσα ονειρευόμουν. Ήλπιζα απλά να βάλω ένα καλάθι όμως όλοι μου πάσαραν και τελικά πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ήθελα. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ο Curry ήταν στο παρκέ. Εγώ απλά κυνηγούσα κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ. Ακόμη και η ομάδα της Δύσης με ξέρει ως παίκτη, ξέρει τι κάνω κάθε βράδυ, ξέρει ότι πάντα παίζω δυνατά. Οι συμπαίκτες μου ήταν χαρούμενοι οπότε αυτό είναι που μετράει».

Ποιά ήταν όμως η κορυφαία στιγμή του τριημέρου; «Το highlight του τριημέρου ήταν που είδα την οικογένειά μου στο τέλος του αγώνα. Στο παρκέ πάντα θα κάνω αυτό που ξέρω. Το να βλέπω όμως έτσι όλη την οικογένειά μου, είναι ξεχωριστό. Αισθάνομαι περήφανος που τους έκανα να χαμογελάσουν».

Όσο για την επόμενη μέρα; «Έλεγα στους προπονητές μου στους Bucks ότι ανυπομονώ να γυρίσω για να προπονηθώ. Δεν έχω προπονηθεί για τέσσερις μέρες και αισθάνομαι ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Τους είπα ότι θα μπω και θα παίξω δυνατά. Και το έκανα. Είναι φανταστικό αυτό που ζω. Πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν για να τα καταφέρω. Κάποιες φορές βλέπω ανθρώπους να λένε διάφορα, όμως δεν μπορώ να νευριάσω. Έχω την οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, με ενδιαφέρει μόνο να προοδεύσω. Και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Κοιτούσα τους παίκτες και κατάλαβα πόσα πρέπει να θυσιάσεις για βρεθείς εδώ. Ο Carmelo έφτασε στο γήπεδο και πήγε κατευθείαν για μασάζ στα πόδια του. Του το είπα, ήρθες πρώτος. Έχεις γεράσει. Και μου είπε όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα καταλάβεις. Την αποψινή βραδιά θέλω να την αφιερώσω στην οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ όλους. Όπως σας είπα, πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ».

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Οριο του ο ουρανός!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και στην 66η «γιορτή» του ΝΒΑ, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ανατολής, προσθέτοντας 30 πόντους στην ήττα από τη Δύση με 182-192, η οποία θριάμβευσε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο «βασιλιάς του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, υποκλίθηκε και πάλι στο ταλέντο του Ελληνα σταρ: «Ήταν εξαιρετικός. Οριό του είναι ο ουρανός! Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν πολύ καλός. Έχει ήδη πλέον μια συμμετοχή σε All Star Game και θα έχει πολλές ακόμη στο μέλλον», τόνισε σχετικά ο άσος των Καβαλίερς.

ΠΣΑΚ: «Αχ, αυτό το παιδί…»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και στην 66η «γιορτή» του ΝΒΑ, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ανατολής, προσθέτοντας 30 πόντους στην ήττα από τη Δύση με 182-192, η οποία θριάμβευσε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) δε μπορούσε να μη δείξει την υπερηφάνεια του για τη συμμετοχή του «Giannis» στο All Star Game, κάτι που τον έκανε αυτόματα τον πρώτο Έλληνα που κατάφερε κάτι τέτοιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Αυτό το παιδί που έγινε ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος αγωνίζεται σε All Star Game του ΝΒΑ και έκανε άπαντες να παραμιλούν. Αυτο το παιδί που κάθε ημέρα γίνεται όλο και καλύτερος παίκτης. Αυτο το παιδί που «τοποθέτησε» την Ελληνική σημαία στο γήπεδο που διεξήχθη η μεγάλη γιορτή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Αυτο το παιδί που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ. Αυτο το παιδί που μας ξενύχτησε. Αυτο το παιδί που μας συγκίνησε. Αυτό το παιδί που φέρνει τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ. Αυτό το παιδί που έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια και τώρα, παρά τη δόξα, παραμένει ταπεινό. Αχ, αυτό το παιδί…»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024