Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Ακλόνητη η δέσμευση στο ΝΑΤΟ, αλλά με «συμβολή όλων»

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Ακλόνητη η δέσμευση στο ΝΑΤΟ, αλλά με «συμβολή όλων»

Τη διαβεβαίωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, πως η νέα ηγεσία των ΗΠΑ «υποστηρίζει σθενάρα το ΝΑΤΟ» και την «ακλόνητη δέσμευση στη διατλαντική συνεργασία» έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο συνέδριο Ασφαλείας στο Μόναχο, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη -τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως όλοι πρέπει να «συνεισφέρουν το μερίδιό τους». Όσον αφορά τη Ρωσία, είπε πως η Ουάσινγκτον θα την θεωρεί υπόλογη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία έστω και όταν αναζητεί κοινό έδαφος μαζί της.

Τη διαβεβαίωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, πως η νέα ηγεσία των ΗΠΑ «υποστηρίζει σθενάρα το ΝΑΤΟ» και την «ακλόνητη δέσμευση στη διατλαντική συνεργασία» έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο συνέδριο Ασφαλείας στο Μόναχο, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη -τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως όλοι πρέπει να «συνεισφέρουν το μερίδιό τους».

Όσον αφορά τη Ρωσία, είπε πως η Ουάσινγκτον θα την θεωρεί υπόλογη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία έστω και όταν αναζητεί κοινό έδαφος μαζί της.

Στο ταξίδι του, ο Πενς (όπως και ο ΥΠΕΞ Τίλερσον, που βρέθηκε σε Βόννη και Αμβούργο) έχει σκοπό να… εξηγήσει στους Ευρωπαίους τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης Τραμπ στους Ευρωπαίους.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία του το Σάββατο στο συνέδριο του Μονάχου, ο Πενς επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αλλά και υπογράμμισε το αίτημα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για «συμβολή» όλων των μελών του.

Ακόμη και η έναρξη της ομιλίας του ήταν χαρακτηριστική της «αποστολής» που είχε ο Πενς στο Μόναχο, καθώς οι Ευρωπαίοι δεν είναι βέβαιο πως τα όσα υποστηρίζει ο Πενς εκφράζουν απολύτως τον Τραμπ: «Ο πρόεδρος μού ζήτησε να είμαι εδώ σήμερα» ξεκίνησε την ομιλία του ο αμερικανός αντιπρόεδρος.

«Φέρνω τη διαβεβαίωση πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το ΝΑΤΟ» είπε, «ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη, η μοίρα των ΗΠΑ και η μοίρα της Ευρώπης είναι αλληλένδετες» συνέχισε.

«Θα είμαστε ακλόνητοι στη δέσμευσή μας στη διατλαντική συνεργασία» συνέχισε, αλλά σημείωσε ότι «η αποτυχία χωρών να συνεισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί διαβρώνει τα θεμέλια της συμμαχίας μας».

«Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των μεγαλύτερων συμμάχων μας, δεν έχουν ακόμη θέσει αξιόπιστο πλάνο για να εκπληρώσουν τον στόχο ελάχιστης χρηματοδότησης» ανέφερε από το βήμα του Μονάχου ο Πενς.

Σχετικά με τη Ρωσία, ο Πενς επανέλαβε την έκκληση της Ουάσινγκτον πως η Μόσχα πρέπει να επιμείνει στην συμφωνία του Μινσκ για την ουκρανική κρίση.

«Να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε να καθιστούμε υπόλογη την Ρωσία, έστω κι αν αναζητούμε νέο κοινό έδαφος μαζί της, κάτι που ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί» ανέφερε ο Πενς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024