Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Κύκλοι ενδιαφέρονται για το πέρασμα σειράς χωρών σε εθνικό νόμισμα

ΚΚΕ: Κύκλοι ενδιαφέρονται για το πέρασμα σειράς χωρών σε εθνικό νόμισμα

Η αξιολόγηση θα κλείσει, «ίσως όχι την Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου)»,εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ενέταξε, επίσης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, και τον τρόπο με τον οποίο «τα μέτρα θα περάσουν ευκολότερα, όχι τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, όσο στον λαό».

Η αξιολόγηση θα κλείσει, «ίσως όχι την Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου)»,εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Ενέταξε, επίσης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, και τον τρόπο με τον οποίο «τα μέτρα θα περάσουν ευκολότερα, όχι τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, όσο στον λαό».

Πρόσθεσε ότι ήδη διαφαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς και μελλοντικές μειώσεις στις συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

«Τα όποια αντισταθμιστικά θα αφορούν ψίχουλα ελεημοσύνης για συνθήκες ακραίας φτώχειας», είπε.

Σε ό,τι αφορά στο νόμισμα, επισήμανε ότι υπάρχουν, αυτήν την στιγμή, ισχυροί κύκλοι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενδιαφέρονται για το πέρασμα σειράς χωρών σε εθνικό νόμισμα και «βάζουν και λαϊκό κόσμο να μιλά γι’ αυτό».

Είπε ότι πάνω σε αυτό το έδαφος αναπτύσσεται ο ευρωσκεπτικισμός και αποσαφήνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τέτοια ρεύματα.

«Το ΚΚΕ δεν βάζει πρώτα την έξοδο από την Ευρωζώνη, εμείς μιλάμε για άλλο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, αν φύγεις από ένα νόμισμα και όλα τα άλλα μείνουν ίδια, τότε θα κάνεις «μια τρύπα στο νερό»», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμβάλλει σε μία κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος, και υπογράμμισε ότι αυτό είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και υπεύθυνης στάσης, ενώ ταυτόχρονα μια τέτοια στάση συμφέρει το εργατικό κίνημα.

«Αν μπαίναμε σε μια κυβέρνηση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα για τον λαό», είπε. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει τόσο για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ό,τι θα υπέγραφε μνημόνιο.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος για τα τελευταία γεγονότα και τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, υπογράμμισε ότι η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης αυξάνεται και πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξει και πιο προωθημένο επεισόδιο απ’ ότι στα Ίμια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024