Μοσκοβισί: Παραμένει αισιόδοξος για πολιτική συμφωνία πριν το Eurogroup
«Αισιόδοξος» για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας σχετικά με το πρόγραμμα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας ότι «με μια μικρή προσπάθεια απ' όλους τους μετέχοντες, μου φαίνεται εφικτή». «Είναι σαφές ότι υπάρχει τώρα ανάγκη να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας», τόνισε. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό, έως το Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει λευκός καπνός», λέει ο Δ.Παπαδημούλης.
«Αισιόδοξος» για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
«Μια συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα είναι απολύτως απαραίτητη … με μια μικρή προσπάθεια απ’ όλους τους μετέχοντες, μου φαίνεται εφικτή», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στη Βιέννη.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει τώρα ανάγκη να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό, έως το Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει λευκός καπνός», τονίζει από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό, έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρξει λευκός καπνός, είτε με πλήρη συμφωνία είτε με ένα σαφές περίγραμμα συμφωνίας, που μαζί με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.
Για όσους θέτουν θέμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι βάζουν θέμα grexit στο τραπέζι είναι εκτός πραγματικότητας, εκτός ύλης και δεν αποκλείεται να έχουν στο μυαλό τους Τσίπρας-exit και όχι grexit. Το συμφέρον της χώρας, αυτή την ώρα, δεν είναι να αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια».
Ο κ. Παπαδημούλης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «έχει λυσσάξει να γίνει κυβέρνηση και αντί να φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος όταν βγαίνει το εξωτερικό, στέλνει το μήνυμα βοηθήστε με να ρίξω τον Τσίπρα τώρα, για να μπορώ να σας κάνω όλα τα χατίρια, διότι μετά θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να πάει μέχρι το 2019».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442