Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανακοινώθηκε η εξαγορά του Taxibeat από θυγατρική της Daimler

Ανακοινώθηκε η εξαγορά του Taxibeat από θυγατρική της Daimler

Η Mytaxi, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Daimler και κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Taxibeat που προσφέρει στο ελληνικό κοινό την ομώνυμη δημοφιλή εφαρμογή για την κλήση ταξί.

Η Mytaxi, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Daimler και κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Taxibeat που προσφέρει στο ελληνικό κοινό την ομώνυμη δημοφιλή εφαρμογή για την κλήση ταξί.

Με την εξαγορά, το Taxibeat θα επεκτείνει την παρουσία του σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και θα διευρύνει κατά 108.000 τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της Daimler, εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην ελληνική αγορά ανέφεραν πως το deal επρόκειτο να κλείσει κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Με αυτή τη συμφωνία ολοκληρώνεται η αυτόνομη πορεία μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη το 2011 και η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, με μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, και χρήστες που υπερβαίνουν τους 540.000. H Taxibeat, έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και στη Λατινική Αμερική.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα, με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Σε ότι αφορά στο mytaxi, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και αποτέλεσε την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεψε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Με 10 εκατομμύρια λήψεις, περισσότερους από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε περισσότερες από 50 πόλεις, σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, τo mytaxi θα δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Ως πρόδρομος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, το mytaxi κέρδισε ήδη από το 2012 το ενδιαφέρον του γερμανικού κολοσσού Daimler, ο οποίος συμμετείχε με μικρό ποσοστό στην εταιρεία. Δύο χρόνια αργότερα, η Diamler εξαγόρασε το 100% της Mytaxi.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Άντριου Πίνινγκτον, διευθύνων σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την mytaxi» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat, αναγνώρισε πως «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat, καθώς στην mytaxi βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας».

Τέλος, ο Κλάους Έντενμαν, διευθύνων σύμβουλος της Daimler, επεσήμανε πως «η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024