Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίβιτς: «Η ομάδα πιο έτοιμη και πιο δεμένη από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια»

Ίβιτς: «Η ομάδα πιο έτοιμη και πιο δεμένη από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια»

Έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει με τους σχεδιασμούς του σε πλήρη εφαρμογή το αυριανό σημαντικό πρώτο παιχνίδι του Europa League με τη Σάλκε στην κατάμεστη Τούμπα. Την συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, άνοιξε εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο αμυντικός Μαρίν Λέοβατς, που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά εξέφρασε και την προσωπική του εκτίμηση για τον αγώνα.

Ετοιμος για την μεγάλη πρόκληση, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει με τους σχεδιασμούς του σε πλήρη εφαρμογή το αυριανό σημαντικό πρώτο παιχνίδι του Europa League με τη Σάλκε στην κατάμεστη Τούμπα.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Βλάνταν Ιβιτς είπε για τα σχέδιά του, αλλά και για την προοπτική να προκριθεί η ομάδα του στους «16» του Europa League: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι πιο έτοιμη από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα στον Άγιαξ. Έχουμε έξι μήνες πίσω μας, η ομάδα είναι πιο δεμένη. Οι παίκτες που αποκτήσαμε το καλοκαίρι ξέρουν τι ζητάμε από εκείνους στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με εκείνα τα παιχνίδια. Με νέους παίκτες σε εκείνη την περίοδο ήταν πιο δύσκολο απ΄ ό,τι τώρα. Το sold out είναι θετικό για την ομάδα μου. Όλοι οι παίκτες μου περιμένουν αυτό το παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε κι ο κόσμος ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι μόνο θετικό για εμάς. Μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο παιχνίδι και ότι υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία. Και στα δύο παιχνίδια θα κριθεί η πρόκριση. Δεν πιστεύω ότι μετά το πρώτο παιχνίδι θα φανεί ξεκάθαρα ποιος θα είναι αυτός που θα προκριθεί».

Στο ερώτημα πού υστερεί και πού υπερτερεί η Σάλκε, απάντησε: «Είναι κάτι που θα πω στους παίκτες μου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θα επιλέξει σχολίασε: «Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι χρειάζεται να παίζεις και ελεύθερα και πειθαρχημένα, και τα δύο μαζί. Πάντα αυτό ζητάω από τους παίκτες μου. Ποτέ δεν τους λέω επιθετικά θα κάνετε «αυτό». Ποτέ δε λες σε έναν παίκτη τι κίνηση θα κάνει όταν έχει την μπάλα και τι θα κάνουν αυτοί που δεν έχουν την μπάλα για να τους στηρίξει. Αυτό δεν το κάνω ποτέ, το θεωρώ λάθος. Μπορώ να τους πω πράγματα για τις κινήσεις που θέλω στο γήπεδο, αλλά πάντα η ελευθερία είναι πάνω τους. Στον αγωνιστικό χώρο με απέναντι τον αντίπαλό σου, δεν μπορείς να σχεδιάζεις πολλά πράγματα. Γι΄ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίζουν οι παίκτες με το μυαλό, να έχουν αντίληψη, να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου».

Για τη Σάλκε που είναι ενισχυμένη και σε καλή κατάσταση τελευταία, είπε: «Η Σάλκε στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλό, πειθαρχημένο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Αρκετοί παίκτες έχουν συμμετοχή στις τελικές φάσεις. Έχουν ρυθμό κι αυτό οφείλεται στο πρωτάθλημα που μετέχουν. Κι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα και περιμένω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν ο Αθανασιάδης είναι έτοιμος ψυχολογικά: «Ναι είναι έτοιμος και θα δούμε αύριο αν θα τον χρησιμοποιήσουμε».

Για την απουσία του Κάνιας, είπε: «Επηρεάζει πολύ η απουσία του Κάνιας. Στο τακτικό κομμάτι γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του και σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Γνωρίζουμε ότι προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Όποιος δεν είναι μαζί μας θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις στη θέση του και πιστεύω τις βρήκαμε. Μας λείπει και ο Πέλκας, ο οποίος δεν μπορεί να μας δώσει όσα μπορεί όταν είναι 100% έτοιμος».

Πόσο τον βοηθά το ότι πρόσφατα ήταν ποδοσφαιριστής σε επίπεδο προετοιμασίας για τον προπονητή ή τους παίκτες; «Όταν είσαι ποδοσφαιριστής είναι πολύ πιο εύκολο. Ακούς την τακτική, μαθαίνεις τι ζητά ο προπονητής από εσένα και προετοιμάζεσαι. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προετοιμαστείς όταν είσαι προπονητής. Θέλει πολλή σκέψη, δουλειά, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, όπως κι οι άλλοι προπονητές έτσι κι εγώ δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Είναι πιο δύσκολο όταν είσαι προπονητής. Κάνουμε το καλύτερο για την προετοιμασία της ομάδας. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά με τη Σάλκε, που μπορούν να δώσουν μία ιστορική πρόκριση. Δε μας πιέζει τρομερά αυτό γιατί ως τώρα πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό έργο στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα ψάχνουμε κάτι παραπάνω».

Αν το 0-0 είναι καλό ή κακό αποτέλεσμα, απάντησε: «Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις. Παίζουμε κόντρα σε μία γερμανική ομάδα που θα παίξει και στα δύο παιχνίδια το ίδιο ποδόσφαιρο. Έχουν ρυθμό και παίζουν στα περισσότερα τελευταία παιχνίδια με συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο και να αλλάξουν αύριο εμένα δε θα με εντυπωσιάσει. Πιστεύω ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα φανεί η δυνατότητά μας, το πού βρισκόμαστε κι εμείς».

Για το τι έλειψε με τον Άγιαξ και πρέπει να έχει τώρα ο ΠΑΟΚ, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες ξέρουν και πιστεύουν στον εαυτό τους. Είχαμε και με τον Άγιαξ πίστη, αλλά δεν είχαμε αρκετό χρόνο να αντιμετωπίσουμε μία τόσο δυνατή ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες που δεν ήξεραν τι είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες ξέρουν, γνωρίζουν ότι θα είναι γεμάτη η Τούμπα, ότι θα έχουμε μαζί μας 12 και 13 παίκτες, γιατί αυτό που τους περιμένει αύριο το έχω ζήσει και ξέρω τι είναι. Κι αυτοί πιστεύω καταλαβαίνουν και προετοιμάζονται να δώσουν το 100%».

Τέλος, στο αν είναι προσωπική πρόκληση για εκείνον ως προπονητή το αυριανό παιχνίδι τόνισε: «Δεν το σκέφτομαι αυτό καθόλου. Σκέφτομαι μόνο το κέρδος της ομάδας μου, αυτό με ενδιαφέρει και προς τα εκεί βλέπω».

Λέοβατς: «Θα πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς κι όχι ο αντίπαλος»

Την συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, άνοιξε εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο αμυντικός Μαρίν Λέοβατς, που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά εξέφρασε και την προσωπική του εκτίμηση για τον αγώνα.

Ο Κροάτης αμυντικός τόνισε: «Δεν είναι μόνο το αυριανό παιχνίδι σημαντικό. Έχουμε δύο παιχνίδια, εδώ και στη Γερμανία. Για να πάρουμε την πρόκριση πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Στο αυριανό παιχνίδι πρέπει να παίξουμε σωστά, να κάνουμε αυτά που πρέπει, να δείξουμε ότι είμαστε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Φυσικά και πιστεύουμε στην πρόκριση, αλλιώς δε θα είχαμε θέση σε αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε αύριο στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη δύναμη της Σάλκε στα άκρα κι αν ο ΠΑΟΚ έχει προετοιμαστεί για αυτό: «Ο προπονητής μας, μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα για το πώς αγωνίζεται η Σάλκε. Είδαμε κάποια πράγματα χτες, θα δούμε και άλλα σήμερα. Κι εμείς είμαστε δυνατοί στα άκρα με εμένα και τον Μάτος, θα πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς κι όχι ο αντίπαλος».

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι αμυντικοί του ΠΑΟΚ είναι στο όριο καρτών και ενδέχεται να χάσουν το επόμενο παιχνίδι, συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι ένα γεγονός. Δε θα πρέπει να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης μας και το πώς θα αγωνιστούμε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, το ξέρουμε, το σκεφτόμαστε, αλλά αν χρειαστεί θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει ακόμα κι αν ρισκάρουμε να χάσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Εκτός ο Πέλκας…

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού αγώνα με την Σάλκε. Η τελευταία προπόνηση έγινε το βράδυ στη Νέα Μεσημβρία και μετά το τέλος της ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε τους 19 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του.

Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό του στην ποδοκνημική.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Γλύκο, Μπρκιτς, Μάτος, Κίτσιου, Λέοβατς, Μαλεζά, Βαρέλα, Κρέσπο, Πούγγουρα, Σάκχοφ, Χαρίση, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Κάμπος, Μυστακίδη, Ουάρντα, Αθανασιάδη, Κουλούρη.

Σε ότι αφορά την πιθανή αρχική ενδεκάδα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προτίθεται να ξεκινήσει με τους Γλύκο, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Χαρίση, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρη ή Αθανασιάδη και Ενρίκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024