Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Yaris 2017: Ανανέωση... ισχύος

Toyota Yaris 2017: Ανανέωση… ισχύος

H ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της ανανέωσης του Yaris οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου ισχύος 111 ίππων.


Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το ανανεωμένο Yaris το οποίο συνοδεύεται –και- από την συνήθη σύσταση των Ιαπώνων περί του αριθμού των στοιχείων που έχουν είναι εντελώς καινούρια και που στην περίπτωση του ανανεωμένου supermini υπερβαίνει τα 900.

Ωστόσο θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ανανέωσής του Yaris επιφυλάσσει πολλά περισσότερα από τον παραπάνω αριθμό όπως άλλωστε υποδηλώνει και η δαπάνη 90 εκατομμυρίων ευρώ από τους Ιάπωνες για την εξέλιξή του.

Ξεκινώντας από την εμφάνισή του, οι αισθητικές αναβαθμίσεις των Ιαπώνων, αρχικά δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερων διαστάσεων συνεπικουρούμενων στοιχείων όπως τα μεγαλύτερα γρίλια και φωτιστικά σώματα και η διαφορετική σχεδίαση της κατώτερης γραμμής παραθύρων, συντείνοντας σε μια ωριμότερη συνολική εικόνα.

Παρά την εντύπωση που δημιουργείται οι διαστάσεις του Yaris έχουν παραμείνει αμετάβλητες κάτι που δεν ισχύει ωστόσο για ένα πλήθος σχεδιαστικών στοιχείων.

Έτσι, εκτός των παραπάνω αισθητικών αναβαθμίσεων, το ευρωπαϊκό τμήμα σχεδιασμού της Toyota έχει εφοδιάσει το νέο Yaris με νέους προφυλακτήρες, νέα κομψότερα φωτιστικά σώματα τα οποία προσφέρουν την επιλογή εξοπλισμού τους με LED ημέρας, ενώ αντιθέτως με τις συνήθεις τακτικές ανανέωσης της Toyota, το supermini διαθέτει μια πλήρως ανασχεδιασμένη θύρα αποσκευών ενώ το πίσω τμήμα συμπληρώνει ένα νέο σετ φωτιστικών σωμάτων. Το παζλ των ανανεώσεων ολοκληρώνεται με την προσθήκη δύο νέων αποχρώσεων για το εξωτερικό –Tokyo Red και Hydro- Blue στις ήδη υφιστάμενες οκτώ αποχρώσεις.

Ακόμα περισσότερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό με κυρίαρχη την υιοθέτηση μιας μεγαλύτερης έγχρωμης οθόνης αφής μεγέθους 4,2 ιντσών η οποία αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού των ακριβών εκδόσεων. Το ανανεωμένο εσωτερικού συμπληρώνουν οι νέοι κομψοί αεραγωγοί, ο γαλάζιος φωτισμός για τις ενδείξεις των οργάνων καθώς και μια σειρά αλλαγών στους διακόπτες, στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα που προσδίδουν μια πιο συνεκτική εικόνα. Από την ανανέωση δεν λείπουν οι απαραίτητες προσθήκες για τις επιλογές επενδύσεων οι οποίες εμπλουτίζονται σημαντικά προς όφελος της ποιότητας αλλά και της εξατομίκευσης.

Παρά τη σημασία των παραπάνω αλλαγών, η σημαντικότερη με διαφορά είναι η αντικατάσταση του γνωστού κινητήρα των 1,33 λίτρων με έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρου. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 111 ίππους και 136 Nm ροπής και ως αποτέλεσμα, συμβάλλει στην περιστολή του χρόνου επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κατά 8/10 του δευτερολέπτου, μειώνοντάς τον στα 11,0 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα ο νέος κινητήρας αυξάνει και την αποδοτικότητα της έκδοσης σε σχέση με τον προκάτοχό του όντας κατά 12% αποδοτικότερος.

Παράλληλα με την επιπλέον αποδοτικότητα και ισχύ, το νέο Yaris υπόσχεται και ένα πιο εκλεπτυσμένο και κατ΄επέκταση άνετο χαρακτήρα χάρη στις νέες βάσεις στήριξης κινητήρα οι οποίες εγγυώνται ακόμα λιγότερους κραδασμούς αλλά και στην ενδελεχή βελτίωση των αναρτήσεων με την συνδρομή και ενός νέου υποπλαισίου μπροστά και όλων των μερών που τις συναποτελούν από τους μηχανικούς της φίρμας με στόχο περισσότερη άνεση χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται ο οδηγικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Το παλμαρέ των αλλαγών συμπληρώνει ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης το οποίο φιλοδοξεί να παράσχει αμεσότερη απόκριση αλλά και βελτιώσεις στο σύστημα εξαγωγής όπου έχει τοποθετηθεί ένας νέος σιγαστήρας ενώ αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα εισαγωγής και στον μπροστινό άξονα μετάδοσης.

Επίσης πλην των αλλαγών που ενσωματώνονται στις «πολιτικές», υβριδικές και μη εκδόσεις του ανανεωμένου Yaris, αυτή την φορά όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Toyota, την γκάμα του Yaris θα συμπληρώσει μια σπορ έκδοση η οποία αναμένεται να αποδίδει πλέον των 210 ίππων και θα φέρει τεχνολογικές και αισθητικές επιρροές από το αγωνιστικό Yaris WRC.

Η τελευταία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης μαζί με σύσσωμη την γκάμα του ανανεωμένου Yaris.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024