Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Monster in the Mind»: ένα ντοκιμαντέρ για τα στερεότυπα σχετικά με το Αλτσχάιμερ

«Monster in the Mind»: ένα ντοκιμαντέρ για τα στερεότυπα σχετικά με το Αλτσχάιμερ

...

Ποιός δεν φοβάται τις τρομακτικές συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία θεωρείται ίσως από τις πιο σημαντικές «επιδημίες» του 21ου αιώνα;

Πόσοι γνωρίζουν όμως τι ακριβώς είναι και ποια είναι τα αίτια της; Είναι αμιγώς ασθένεια της τρίτης ηλικίας ή πλήττει και νεαρά άτομα; Υπάρχει έγκυρο αντίδοτο ή φαρμακευτική αγωγή;

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ «Monster in the Mind», Tζιν Κάρπερ, είναι πρώην δημοσιογράφος του CNN σε εκπομπές υγείας και ιατρικών θεμάτων. Όταν στα 83 της χρόνια, ανακαλύπτει ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ξεκινά ένα οδοιπορικό για να καταπολεμήσει τους φόβους της και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με τη θανατηφόρα νόσο.

Μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους γιατρούς και ερευνητές, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που μας αφήνει μια ελπιδοφόρα προοπτική, ξεπερνώντας τα στερεότυπα και τις παρανοήσεις σχετικά με το Αλτσχάιμερ. Με μοναδική ψυχραιμία και θάρρος, η Tζιν Κάρπερ μας προτείνει τρόπους για μια ζωή πιο ποιοτική, απαλλαγμένη από τον φόβο της άνοιας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Cinedoc που από το 2009, προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από το Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και το inside story.

ΑΘΗΝΑ

  • Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
    Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Σκαρμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και τον Δρ Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο – Διδάκτωρ Γεροντολόγο.
  • Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός

ΒΟΛΟΣ

  • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 20.00 στο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου «Αχίλλειον».
    Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τους τρόπους πρόληψης και την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, με την Ιωάννα Γεωργιάδου, ψυχολόγο της μονάδας αντιμετώπισης νόσου Alzheimer Βόλου και συστημική ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Πορεία Υγείας, και τον Απόστολο Κοσμά, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Βόλος)

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr

entertainment.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024