Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με αναστολή στον Γ.Κουρτάκη, αθώος ο Π.Τζένος

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, ενώ έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Τζένο, μετά από πολύωρη διαδικασία με αφορμή μήνυση του υπουργού Πάνου Καμμένου.

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, ενώ έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Τζένο, μετά από πολύωρη διαδικασία με αφορμή μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ισχυρισμοί του κ. Κουρτάκη, υπευθύνου του ομίλου «Παραπολιτικά», σε βάρος του μηνυτή χαρακτηρίζονται ως εξύβριση, κατ’ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, ενώ όσα αφορούν ισχυρισμούς του για τα ανήλικα τέκνα του υπουργού ως συκοφαντική δυσφήμιση.

Έτσι στον δημοσιογράφο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για την εξύβριση και 10 μηνών για κάθε παθόντα για τη συκοφαντική δυσφήμηση. Κατά συγχώνευση, η ποινή σε βάρος του προσδιορίζεται στους 23 μήνες φυλάκιση.

Δηλώσεις μετά την απόφαση

«Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος από την δικαστική αίθουσα, ο υπουργός συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου.»

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος ανέφερε πως η απόφαση σε βάρος του συναδέλφου του είναι άδικη και πως πρόκειται να την εφεσιβάλλουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024