Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν επιστρέφει η Λεπέν τις 300.000 ευρώ στην Ευρωβουλή

Δεν επιστρέφει η Λεπέν τις 300.000 ευρώ στην Ευρωβουλή

Καθώς η πολιτική του Παρισιού περιδινίζεται αυτές τις ημέρες γύρω από το οικογενειακό σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, η αντίπαλός του για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ευρωβουλή τις 300.000 ευρώ της υπόθεσης «κακοδιαχείρισης» που την βάρυνε. Η ίδια λέει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας.

Καθώς η πολιτική του Παρισιού περιδινίζεται αυτές τις ημέρες γύρω από το οικογενειακό σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, η αντίπαλός του για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ευρωβουλή τις 300.000 ευρώ της υπόθεσης «κακοδιαχείρισης» που την βάρυνε.

Η ίδια λέει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας.

H Ευρωβουλή επιδώκει ανάκτηση των 300.000 ευρώ που η Λεπέν είχε χρησιμοποιήσει για τον μισθό της Κατρέν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθυντής του επιτελείου της.

Η χρηματοδότηση της απασχόλησης της Γκρισέ από την Ευρωβουλή γινόταν υπό τον όρο η εργασία της να γίνεται τον περισσότερο καιρό σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο. Αντιθέτως, σύμφωνα με την Ευρωβουλή, η Γκρισέ εργαζόταν τον περισσότερο καιρό στα κεντρικά του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.

H Ευρωβουλή είχε δώσει στην Λεπέν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να επιστρέψει το ποσό. Η προθεσμία πέρασε χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

«Δεν θα υποταχθώ στον διωγμό, σε μία μονομερή απόφαση πολιτικών αντιπάλων που δεν βασίζεται σε στοιχεία και δεν περιμένει την απόφαση από την δικαστική αγωγή που έχω ζητήσει» ανέφερε η Λεπέν μιλώντας στο Reuters και ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της.

Αρνούμενη να επιστρέψει τα χρήματα, η Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με παρακράτηση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης και με απώλεια άλλων επιδομάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024