Δεν επιστρέφει η Λεπέν τις 300.000 ευρώ στην Ευρωβουλή
Καθώς η πολιτική του Παρισιού περιδινίζεται αυτές τις ημέρες γύρω από το οικογενειακό σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, η αντίπαλός του για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ευρωβουλή τις 300.000 ευρώ της υπόθεσης «κακοδιαχείρισης» που την βάρυνε. Η ίδια λέει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας.
Καθώς η πολιτική του Παρισιού περιδινίζεται αυτές τις ημέρες γύρω από το οικογενειακό σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, η αντίπαλός του για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ευρωβουλή τις 300.000 ευρώ της υπόθεσης «κακοδιαχείρισης» που την βάρυνε.
Η ίδια λέει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας.
H Ευρωβουλή επιδώκει ανάκτηση των 300.000 ευρώ που η Λεπέν είχε χρησιμοποιήσει για τον μισθό της Κατρέν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθυντής του επιτελείου της.
Η χρηματοδότηση της απασχόλησης της Γκρισέ από την Ευρωβουλή γινόταν υπό τον όρο η εργασία της να γίνεται τον περισσότερο καιρό σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο. Αντιθέτως, σύμφωνα με την Ευρωβουλή, η Γκρισέ εργαζόταν τον περισσότερο καιρό στα κεντρικά του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.
H Ευρωβουλή είχε δώσει στην Λεπέν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να επιστρέψει το ποσό. Η προθεσμία πέρασε χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.
«Δεν θα υποταχθώ στον διωγμό, σε μία μονομερή απόφαση πολιτικών αντιπάλων που δεν βασίζεται σε στοιχεία και δεν περιμένει την απόφαση από την δικαστική αγωγή που έχω ζητήσει» ανέφερε η Λεπέν μιλώντας στο Reuters και ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της.
Αρνούμενη να επιστρέψει τα χρήματα, η Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με παρακράτηση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης και με απώλεια άλλων επιδομάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442