Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Κορίτσι από τη Δανία» την Κυριακή στην COSMOTE TV

«Το Κορίτσι από τη Δανία» την Κυριακή στην COSMOTE TV

...

Στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 21:00, τη δραματική ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία» με τους βραβευμένους με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν και Αλίσια Βικάντερ (COSMOTE CINEMA 1HD, ζώνη Sunday blockbuster).

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ντέιβιντ Έμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Άιναρ Βέγκενερ (αργότερα γνωστού ως Λίλι Έλμπε) την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής.

Το 1926, στην Κοπεγχάγη, ο Άιναρ Βέγκενερ, είναι γνωστός ζωγράφος. Η σύζυγός του, Γκέρντα, είναι επίσης ζωγράφος, λιγότερο αναγνωρισμένη, αλλά με σταθερό μοτίβο της τα πορτραίτα επιφανών πολιτών. Ο δυνατός και γεμάτος αγάπη γάμος τους αρχίζει να ταράζεται όταν η Γκέρντα ζητά από τον Άιναρ να υποκαταστήσει μια γυναίκα – μοντέλο για έναν από τους πίνακές της. Η εμπειρία αυτή μεταμορφώνει τον Άιναρ, καθώς συνειδητοποιεί πως η Λίλι είναι ο πραγματικός του εαυτός κι αποφασίζει να αρχίσει να ζει ως γυναίκα. Η Γκέρντα χαίρεται που αποκτά μια νέα μούσα, αλλά το ζευγάρι, σύντομα, έρχεται αντιμέτωπο με την κοινωνική κατακραυγή. Έτσι, αρχίζουν μια νέα, από κοινού ζωή στο Παρίσι, όπου καθένας τους αυτοπραγματώνεται, με την Λίλι να είναι η πρωτοπόρος διεμφυλική που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Τομπ Χούπερ, ο οσκαρικός σκηνοθέτης του «ο Λόγος του Βασιλιά», ο οποίος είχε ξαναβρεθεί με τον Ρέντμεϊν στην κινηματογραφική διασκευή του μιούζικαλ «Οι Άθλιοι».

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024