Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ακλόνητη» η δέσμευση στο ΝΑΤΟ, λέει ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

«Ακλόνητη» η δέσμευση στο ΝΑΤΟ, λέει ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Την «ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ» στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, επιλέγοντας στην πρώτη του ημέρα στο Πεντάγωνο να κάνει τηλεφωνήματά του με ευρωπαίους αξιωματούχους στους οποίους «υπογράμμισε τη σημασία της βορειοατλαντικής συμμαχίας». Ο Μάτις, που θα βρεθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Φεβρουάριο, τόνισε ότι όταν οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στην υπεράσπιση των αξιών τους «πάντοτε ξεκινούν από την Ευρώπη».

Την «ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ» στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, επιλέγοντας στην πρώτη του ημέρα στο Πεντάγωνο να κάνει τηλεφωνήματά του με ευρωπαίους αξιωματούχους στους οποίους «υπογράμμισε τη σημασία της βορειοατλαντικής συμμαχίας».

Ο Μάτις, που θα βρεθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Φεβρουάριο, τόνισε ότι όταν οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στην υπεράσπιση των αξιών τους «πάντοτε ξεκινούν από την Ευρώπη».

Η Ευρώπη περιμένει από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείγματα προθέσεων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Τραμπ για το ΝΑΤΟ. Ο νέος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει σημαντική μεν, αλλά «παρωχημένη» τη Συμμαχία, λέγοντας επίσης πως τα υπόλοιπα μέλη θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερο.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, ο Μάτις μίλησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον βρετανικό υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλον.

Στο τηλεφώνημά του με τον γγ του ΝΑΤΟ, ο Μάτις «συζήτησε τη σημασία των κοινών μας αξιών και υπογράμμισε ότι όταν οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους για να υπερασπιστούν αυτές τις αξίες, πάντοτε ξεκινούν από την Ευρώπη».

Το Πεντάγωνο τόνισε πως ο νέος υπουργός «θέλησε να κάνει το τηλεφώνημα στην πρώτη του ημέρα καθηκόντων ώστε να ενισχύσει τη σημασία που δίνει στο ΝΑΤΟ».

Στη συνομιλία του με τον βρετανό υπουργό Άμυνας, ο Μάτις «τόνισε την ακλόνητη δέσμευση στο ΝΑΤΟ». Ο αμερικανός υπουργός «έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα στενή σχέση ΗΠΑ και Βρετανίας, η οποία θα συνεχιστεί και αντανακλάται στην αμυντική συνεργασία που είναι ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής ασφάλειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024