Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πασκουάλ:«Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια»

Πασκουάλ:«Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, με αφορμή τον αυριανό (24/1, 20:45) αγώνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την Euroleague παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Mundo Deportivo». Ο Ισπανός τεχνικός έκανε ένα μίνι απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του στον πάγκο των «πρασίνων» και μίλησε για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, με αφορμή τον αυριανό (24/1, 20:45) αγώνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την Euroleague παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Mundo Deportivo». Ο Ισπανός τεχνικός έκανε ένα μίνι απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του στον πάγκο των «πρασίνων» και μίλησε για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του.

Επιπλέον ο Πασκουάλ τόνισε πως το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα έκλεισε οριστικά για αυτόν, ενώ σχετικά με τον αυριανό αγώνα τόνισε πως πρέπει οι παίκτες του να σταματήσουν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πασκουάλ:

Για το πως νιώθει μετά απο τρεις μήνες στον Παναθηναϊκό:«Είμαι αρκετά καλά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε γνωρίσει κάποια ήττα, στο Κύπελλο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του σε νοκ άουτ αγώνα και στην Euroleague έχουμε αρκετές νίκες παρά τις δυσκολίες. Δεν μπορούμε να παραπονούμαστε πολύ. Όσο για την ομάδα και την πόλη, η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι πολύ άνετα. Άπαντες με έχουν καλωσορίσει με ανοικτές αγκάλες, η ομάδα, ο κόσμος…».

Για το αν του λείπει η Βαρκελώνη: «Ειδικά σε προσωπικό επίπεδο, σου λείπουν οι άνθρωποι, οι φίλοι… Ωστόσο σε μπασκετικό επίπεδο το κεφάλαιο έχει κλείσει και τώρα είμαι σε ένα άλλο».

Για το αν είναι ιδιαίτερο για αυτόν ο αυριανός αγώνας:«Εχουμε πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τέτοια πράγματα επειδή δεν σταματάμε να παίζουμε. Ειδικά γι’ αυτό το παιχνίδι έχουμε μία μέρα αποθεραπεία και μία μέρα προετοιμασία. Είμαστε σε μία φάση σκληρού προγράμματος. Όταν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού, δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς άλλα πράγματα που δεν αφορούν τον τρόπο της σωστής προετοιμασίας».

Για την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη (σ.σ 72-57) στο πρώτο γύρο:«Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο παιχνίδι μας. Προερχόμασταν από καλά παιχνίδια, όμως όλα πήγαν στραβά, παίξαμε πολύ άσχημα και δεν είχαμε πιθανότητα να νικήσουμε όπως μπήκαμε στο παρκέ. Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Αυτό το παιχνίδι και αυτό με την Φενέρ είναι τα δύο που δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Για το αν θέλει την νίκη αύριο και για προσωπικούς λόγους: «Όχι καθόλου. Θέλουμε να νικήσουμε επειδή στο δεύτερο γύρο όλα τα παιχνίδια έχουν χαρακτήρα τελικού, όλοι οι προπονητές θα σας πουν το ίδιο. Γι’ αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό, είναι τελικός για εμάς και αυτούς. Όχι όμως σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω κάτι. Η θητεία μου στην Μπαρτσελόνα τελείωσε, όλοι έχουν την άποψή τους, θετική ή αρνητική και αυτό είναι όλο.»

Για τον αυριανό αγώνα: «Πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλά προετοιμασμένοι πνευματικά. Ξέρουμε την ποιότητα της Μπαρτσελόνα, έχει πολύ ταλέντο, με επιθετική ποιότητα και πρέπει να αμυνθείς καλά. Από την άλλη πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση γιατί η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που παίζει πιο αργά και δεν θα υπάρχουν πολλές κατοχές στο παιχνίδι. Ετσι η αποτελεσματικότητα σε κάθε επίθεση πρέπει να είναι υψηλή.»

Για την άποψη που έχει για τον Μπαρτζώκα: «Είναι πολύ καλός προπονητής και θα τα πάει πολύ καλά στην Μπαρτσελόνα. Εχει ένα αποδεδειγμένο ρεκόρ και μπορεί να είναι επιτυχημένος ξανά.»

Για τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα: «Οι τραυματισμοί επηρεάζουν όμως όχι μόνο φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια όταν είχαμε αντίστοιχα προβλήματα δεν υπήρχε τόση συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζουν πολύ, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Ολοι το ζούμε αυτό, ευτυχώς στον Παναθηναϊκό όχι τόσο πολύ.»

Για το προφίλ του φετινού Παναθηναϊκού: «Είμαστε διαφορετική ομάδα, δεν είμαστε ομάδα με απίστευτο ταλέντο όμως είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αποτελούμενη από μαχητές, από ανθρώπους που προσπαθούν πάντα να φτάσουν πάνω από τα όρια. Προσπαθούμε να προσθέσουμε κι άλλα στα καλά στοιχεία που έχουμε. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα όμως είμαστε εδώ και θα παλέψουμε πολύ για να είμαστε στην πρώτη οκτάδα. Προσπαθούμε να είμαστε σκληροί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, να κανούμε όσο λιγότερα λάθη γίνεται και να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο χτυπώντας στον αιφνιδιασμό. Η ισορροπία μας είναι διαφορετική όταν έχουμε τον Σίνγκλετον ή τον Μπουρούση, όπως αντίστοιχα όταν παίζει ο Νικ Καλάθης ή ο Τζέιμς. Αμυντικά προσπαθούμε να προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ».

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επι του Ολυμπιακού στο ημιτελικό του κυπέλλου και πως το φάνηκε η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι: «Δεν ήταν μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα. Χωρίς εμένα η ομάδα είχε χάσει με 25 πόντους στο πρωτάθλημα και μετά χάσαμε τους δύο αγώνες στην Euroleague, στον πρώτο χάσαμε στην τελευταία φάση και μετά χάσαμε με μικρή διαφορά. Μπήκαμε στο ματς του κυπέλλου με 0-3 και η κλήρωση μας έφερε να παίξουμε στην έδρα τους σε νοκ άουτ παιχνίδι. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή και μια περίπλοκη κατάσταση. Αυτή η νίκη δίνει σε εμάς και τον κόσμο μεγάλη ώθηση. Είναι ξεχωριστό, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, ο κόσμος το ζει στο 100% και παραπάνω. Ομως είναι ωραίο να ζεις τέτοια εμπειρία σε τέτοιο περιβάλλον. Ομως όπως παντού, το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος.»

Για το αν θα μείνει πολλά χρόνια στην Αθήνα όπως ο Ομπράντοβιτς: «Ελπίζω να βοηθήσω να χτίσουμε κάτι καλό, με ενθουσιασμό από τον κόσμο και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νιώθω πολύ άνετα. Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια, γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλά.»

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα:«Οχι, όχι καθόλου. Δεν το σκέφτομαι, δεν το φαντάζομαι. Δεν το θέλω… Είμαι πολύ άνετα εδώ, είμαι συγκεντρωμένος εδώ και ελπίζω να παραμείνω για πολλά χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όμως δεν το έχω καθόλου στο μυαλό μου. Δεν έχει να κάνει με την καρδιά. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εχω αισθήματα, όμως είναι διαφορετικό να κοουτσάρω ξανά την Μπαρτσελόνα. Δεν βλέπω τον εαυτό μου καθόλου να είμαι ξανά στην Μπάρτσα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024