Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλώσεις εναντίον Τραμπ, μπλόκα και χημικά στην Ουάσινγκτον

Διαδηλώσεις εναντίον Τραμπ, μπλόκα και χημικά στην Ουάσινγκτον

Με χημικά «απάντησαν» οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ουάσινγκτον σε ομάδα διαδηλωτών ντυμένων στα μαύρα που έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank of America και τη βιτρίνα υποκαταστήματος Starbucks, καθώς και παρμπρίζ αυτοκινήτων, αντιδρώντας στην ορκωμοσία Τραμπ. Στα χέρια τους πλακάτ που έγραφε «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά» παραφράζοντας το σύνθημα Τραμπ ότι θα κάνει την Αμερική «μεγάλη ξανά». Εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπλοκάρουν την πρόσβαση υποστηρικτών του Τραμπ στην ορκωμοσία.

Με χημικά «απάντησαν» οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ουάσινγκτον σε ομάδα διαδηλωτών ντυμένων στα μαύρα που έσπασαν βιτρίνες, παρμπρίζ αυτοκινήτων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank of America και τη βιτρίνα υποκαταστήματος Starbucks αντιδρώντας στην ορκωμοσία Τραμπ.

Ένα από τα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά» παραφράζοντας το σύνθημα Τραμπ ότι θα κάνει την Αμερική «μεγάλη ξανά».

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με την αστυνομία επιχειρώντας να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει την πρώτη ομάδα διαδηλωτών, ενώ απέμεναν λιγότερες από δύο ώρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μείνουν απαρατήρητοι αλλάζοντας ρούχα τελευταία στιγμή και φορώντας μπλούζες με κουκούλες και μαντίλια, τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης μελών του Black Block.

Πολλοί από τους βίαιους διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά σε ένα καφέ Starbucks η βιτρίνα του οποίου καταστράφηκε, όπως και πολλές άλλες βιτρίνες τραπεζών, εστιατορίων και καταστημάτων, ενώ κάδοι απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων αναποδογυρίστηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024