Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, «εργαλείο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, «εργαλείο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών, υπογράφηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρέσβη των ΗΠΑ. Κάλεσμα του Ευ.Τσακαλώτου στους πολίτες που διαθέτουν αδήλωστα εισοδήματα να αξιοποιήσουν τον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψή τους.

Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA -Foreign Account Tax Compliance Act), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών, υπογράφηκαν σήμερα, Πέμπτη, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρυ Πιατ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, «η οποία αποτελεί οδηγό του Προτύπου Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών του ΟΟΣΑ σε συνδυασμό με το υπάρχον Σύστημα Ηλεκτρονικής Διασταύρωσης Τραπεζικών Κινήσεων και Φορολογικών Δηλώσεων της ΑΑΔΕ, αποτελούν ισχυρά εργαλεία των ελληνικών φορολογικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωστα εισοδήματα να αξιοποιήσουν τον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψή τους. Όπως αναφέρεται «το υπουργείο Οικονομικών έχοντας ως πρώτο στόχο την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης καλεί τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα να αξιοποιήσουν το νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογικής ύλης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024