Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπαινοι Γεννηματά για το έργο του Καρέλλειου Κέντρου της «Αποστολής»

Έπαινοι Γεννηματά για το έργο του Καρέλλειου Κέντρου της «Αποστολής»

Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής», επισκέφθηκαν την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής», επισκέφθηκαν την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η διευθύντρια της Μονάδας Κατερίνα Ευθυμιοπούλου με το επιστημονικό προσωπικό ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο και την πρόεδρο στους χώρους φιλοξενίας και τους ενημέρωσε για τις εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης προς τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη της κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στις διαχρονικές προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει τους ηλικιωμένους. «Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη», είπε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε, είναι χρέος μας να τους βοηθούμε και να συμπαραστεκόμαστε στην αδυναμία τους.

Η Φώφη Γεννηματά συνεχάρη «τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία, την «Αποστολή», όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτή τη Μονάδα και σε όλες τις δομές της Εκκλησίας για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλο αυτό το διάστημα, ένα διάστημα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει πραγματικά, οι ελληνικές οικογένειες έχουν ανάγκη από στήριξη, από στέγαση από τροφή από φροντίδα, από περίθαλψη, χρειάζονται έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και όχι μεγάλα λόγια. Ακριβώς αυτό κάνει η Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσεως που ζούμε, χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Συγκινημένη η Φώφη Γεννηματά εξήρε το έργο της Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας ότι μόνο το 2015 διατέθηκαν 125 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία, μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπόρεσε να βοηθήσει πάνω από 1.900.000 ανθρώπους και δόθηκαν περίπου 18.000.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Πολλές φορές τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους , για αυτό για άλλη μία φορά συγχαρητήρια για ότι κάνετε».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας καλωσορίζοντας την κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την επίσκεψη της και παρουσίασε το έργο της Μονάδας και αναφέρθηκε στο όραμα του Αρχιεπισκόπου να σταθεί η Εκκλησία δίπλα σε όσους πάσχουν από τη νόσο, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο στο οποίο οι ασθενείς βρίσκουν αγάπη, φροντίδα έχοντας τη συνδρομή ενός άρτια επιστημονικά κατηρτισμένου προσωπικού.

«Μέχρι σήμερα» κατέληξε ο κ. Δήμτσας, «έχουν άμεσα επωφεληθεί των υπηρεσιών της Μονάδας Αλτσχάιμερ 3.000 άτομα ενώ παράλληλα το «Καρέλλειο» υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές, εκστρατείες ενημέρωσης για το Αλτσχάιμερ και δωρεάν εξέταση μνήμης σε ηλικιωμένους. Σε πανελλαδική εμβέλεια μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί μέσω των δράσεων ευαισθητοποίησης της Μονάδας 2.472 άτομα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024