Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ για πυραύλους σε αεροδρόμιο στη Δαμασκό
O συριακός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ πως εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο νοτιοδυτικά της Δαμασκού και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για αντίποινα για την «θρασύτατη επίθεση». Οι εκρήξεις ακούστηκαν μέσα στην πρωτεύουσα, ενώ ο καπνός ήταν ορατός μέχρι τα νότια τμήματα της Δαμασκού. Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο κατοίκων που έδειχναν από μακρυά την πυρκαγιά που ακολούθησε.
O συριακός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ πως εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο νοτιοδυτικά της Δαμασκού και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για αντίποινα για την «θρασύτατη επίθεση».
Οι εκρήξεις ακούστηκαν μέσα στην πρωτεύουσα, ενώ ο καπνός ήταν ορατός μέχρι τα νότια τμήματα της Δαμασκού. Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο κατοίκων που έδειχναν από μακρυά την πυρκαγιά που ακολούθησε.
Σύροι αξιωματικοί υποστηρίζουν, όπως μεταδίδουν τα καθεστωτικά συριακά ΜΜΕ, πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ μετά τα μεσάνυχτα. Οι αναφορές θέλουν τους πυραύλους να πέφτουν στο έδαφος του συγκροτήματος του αεροδρομίου, σημαντική βάση του ειδικού σώματος της Δημοκρατικής Φρουράς.
Σε δήλωσή του, το αρχηγείο του στρατού δεν ανέφερε θύματα είπε ωστόσο ότι οι πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά.
Το αεροδρόμιο χρησιμοποιούνταν ως βάση εκτόξευσης πυραύλων εναντίον των ανταρτοκρατούμενων περιοχών στα προάστεια της Δαμασκού.
Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει στοχεύσει θέσεις της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ μέσα στη Συρία, όπου η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν συμμετέχει στον πόλεμο στο πλευρό του συριακού στρατού.
Το αεροδρόμιο της Δαμασκού είχε βομβαρδιστεί βομβαρδιστεί ξανά από αέρος το 2013. Το Ισραήλ αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε επιθέσεις στόχων μέσα στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442