Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση για την κυβερνοεπίθεση υπόσχεται ο Τραμπ

Έκθεση για την κυβερνοεπίθεση υπόσχεται ο Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα -εντός 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του- έρευνα για τις κατηγορίες για ρωσική κυβερνοεπίθεση που είχε ως στόχο την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα -εντός 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του- έρευνα για τις κατηγορίες για ρωσική κυβερνοεπίθεση που είχε ως στόχο την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση «τόσο σε Δημοκρατικούς όσο και σε Ρεπουμπλικάνους» για την σύσταση ενός φακέλου με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς που τον συνδέουν με τη Ρωσία και σημείωσε ότι το έγγραφο αυτό αποκαλύφθηκε μάλλον από υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εντελώς κατασκευασμένα γεγονότα από γλοιώδεις πολιτικούς μυστικούς πράκτορες, τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους – ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! Η Ρωσία λέει ότι τίποτε δεν υπάρχει» αναφέρει ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.

«Μάλλον δημοσιοποιήθηκε από «μυστικές υπηρεσίες» μολονότι γνώριζαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη και δεν θα υπάρξει ποτέ» σημειώνει.

Η επίθεση του Τραμπ στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε κρίση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, όπως εκτιμούν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης του υλικού αυτού δεν προήλθαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και ότι αυτές δεν έχουν κρίνει αν οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες.

Τι περιέχει ο φάκελος

Την Τρίτη, η ιστοσελίδα Buzzfeed έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο 35 σελίδων -το οποίο ήταν γνωστό σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικούς κύκλους πριν από τις εκλογές-, στον οποίο αναφερόταν ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον Τραμπ, καθώς και εικόνες που τον δείχνει σε ερωτικές περιπτύξεις με ιερόδουλες στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες του φακέλου δεν έχουν επιβεβαιωθεί -και γι’ αυτό πολλά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να μην τις χρησιμοποιήσουν.

Τις πληροφορίες φέρεται να είχαν ζητήσει Ρεπουμπλικάνοι που τάσσονταν κατά της υποψηφιότητας Τραμπ και φαίνεται πως τις συγκέντρωσε πρώην πράκτορας της MI6, ο οποίος είχε ως βάση τη Μόσχα. Σύμφωνα με το BBC, ο εν λόγω πράκτορας, ο Κρίστοφερ Στιλ, φέρεται να έχει εγκαταλείψει το σπίτι του και να κρύβεται.

Πάντως, ο Guardian, επικαλούμενος πρώην συνεργάτες του Στιλ, ανέφερε ότι ο πράκτορας της MI6 θεωρείται αξιόπιστος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024