Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάσκοποι χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο Ρέντσι, Ντράγκι και άλλα πρόσωπα κλειδιά

Κατάσκοποι χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο Ρέντσι, Ντράγκι και άλλα πρόσωπα κλειδιά

Σάλο στη Ρώμη έχουν προκαλέσει δύο συλλήψεις, ενός επενδυτή και της αδερφής του, που κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες κορυφαίων αξιωματούχων με στόχους μέχρι και τον Ματέο Ρέντσι και τον νυν πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Η υπόθεση, που μέχρι στιγμής έχει φέρει ξήλωμα ενός αστυνομικού διοικητή, έχει ό,τι χρειάζεται ώστε να πάρει διαστάσεις στα ιταλικά ΜΜΕ: Από επενδυτική απάτη μέχρι μασονικές στοές.

Σάλο στη Ρώμη έχουν προκαλέσει δύο συλλήψεις -ενός επενδυτή και της αδερφής του- που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει σύστημα παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κορυφαίων αξιωματούχων με στόχους μέχρι και τον τέως πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον νυν πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η υπόθεση, που μέχρι στιγμής έχει φέρει ξήλωμα ενός αστυνομικού διοικητή, έχει ό,τι χρειάζεται ώστε να πάρει διαστάσεις στα ιταλικά ΜΜΕ: Από επενδυτική απάτη μέχρι μασονικές στοές.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο 45χρονος Τζούλιο Οκιονέρο, πυρηνικός φυσικός και συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Westland Securities, με την 48χρονη αδελφή του Φραντσέσκα Μαρία. Συνελήφθησαν για κλοπή κρατική μυστικών και κυβερνοεπίθεση.

Κατηγορούνται ότι είχαν εγκαταστήσει malware αποκτώντας πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκατοντάδων σε νευραλγικές θέσεις ώστε να αποσπούν, επί τουλάχιστον μία πενταετία, πληροφορίες που θα τους «βοηθούσαν» στην επενδυτική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας που διενήργησε την έρευνα, Ρομπέρτο ντι Λεγκάμι, είχε αποκτηθεί πρόσβαση σε «δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, μεταξύ τους τραπεζίτες, επιχειρηματίες και καρδινάλιοι».

Μεταξύ των στόχων ήταν ο προσωπικός λογαριασμός του Ρέντσι στην Apple και ο λογαριασμός του Ντράγκι στην Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας από τότε που ήταν διοικητής της. Στο ένταλμα πάντως δεν αναφερόταν ο λογαριασμός του Ντράγκι στην ΕΚΤ.

Σύμφωνα επίσης με το ένταλμα, όπως μεταδίδει το Reuters, κατασκοπεύονταν και οι επικοινωνίες του επικεφαλής της μεγαλύτερης μασονικής στοάς της Ιταλίας (στην οποία ήταν μέλος και ο Οκιονέρο). Το malware μάλιστα είχε ονομαστεί Eye Pyramid (Μάτι Πυραμίδα), ενώ το επώνυμο του Οκιονέρο σημαίνει στα ιταλικά «μαύρο μάτι».

Οι σέρβερ στους οποίους αποθηκεύονταν οι υποκλαπείσες συνομιλίες βρίσκονταν στην άλλη άχθη του Ατλαντικού, σύφωνα με το ένταλμα, στην Μινεσότα και τη Γιούτα. Το FBI τους έχει κατάσχει και πρόκειται, σύμφωνα με τον Λεγκάμι, να τους στείλει στην Ιταλία για την έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024