Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Δημοκρατικών στον διορισμό του γαμπρού του Τραμπ ως συμβούλου

Πυρά Δημοκρατικών στον διορισμό του γαμπρού του Τραμπ ως συμβούλου

Ο 35χρονος σύζυγος της κόρης του Τραμπ, ο Τζέραντ Κούσνερ, είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού και πλέον μπαίνει και ο ίδιος στο Λευκό Οίκο, ως ανώτατος προεδρικός σύμβουλος που -όπως όλα δείχνουν- θα χαράσσει την πολιτική σε ζητήματα εμπορίου και Μέσης Ανατολής. Οι Δημοκρατικοί διαμαρτύρονται έντονα και καλούν σε επανεξέταση της απόφασης για τον διορισμό του, εγείροντας ζητήματα τόσο νεποτισμού όσο και σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο 35χρονος σύζυγος της κόρης του Τραμπ, ο Τζέραντ Κούσνερ, είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού και πλέον μπαίνει και ο ίδιος στο Λευκό Οίκο, ως ανώτατος προεδρικός σύμβουλος που -όπως όλα δείχνουν- θα χαράσσει την πολιτική σε ζητήματα εμπορίου και Μέσης Ανατολής.

Οι Δημοκρατικοί διαμαρτύρονται έντονα και καλούν σε επανεξέταση της απόφασης για τον διορισμό του, εγείροντας ζητήματα τόσο νεποτισμού όσο και σύγκρουσης συμφερόντων.

O Κούσνερ (σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, της ουσιαστικά «ισχυρής γυναίκας» στην οικογένεια) είναι, όπως και ο ίδιος ο Τραμπ, επιχειρηματίας στον χώρο των ακινήτων. Πρόκειται να αποχωρήσει από τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες ώστε να αποφευχθούν «σκιές» στο ρόλο του στο Λευκό Οίκο.

Καθώς θα είναι προεδρικός σύμβουλος, θέση που επιπλέον είναι άμισθη, ο διορισμός του δεν χρειάζεται (όπως γίνεται με τις προεδρικές επιλογές για τα υπουργεία) να περάσει από έγκριση του Κογκρέσου.

Σε ανοικτή επιστολή τους μετά την ανακοίνωση για τον Κούσνερ, Δημοκρατικοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ζητούν να «επανεξεταστεί ο διορισμός» λέγοντας ότι «ενδέχεται να παραβιάζει» τις διατάξεις εναντίον νεποτισμού και επιπλέον «η θέση του στο Λευκό Οίκο μπορεί να του επιτρέψει να επηρεάσει την χάραξη πολιτικής προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ο νεαρός επιχερηματίας ήταν στα κορυφαία και πιο αμφιλεγόμενης προσέγγισης στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ: Μαζί με τον Στιβ Μπάνον, επικεφαλής του διαβόητου Breitbart, είχε μεταξύ άλλων ρόλο στην στρατηγική του Τραμπ να ποντάρει στην κινητοποίηση των «παρυφών» του Διαδικτύου.

Ο Μπάνον, υπενθυμίζεται, έχει εν τω μεταξύ αναλάβει επικεφαλής της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού στο Λευκό Οίκο. Ο Κούσνερ μάλιστα θεωρείται ότι ήταν υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Κρις Κρίστι (κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ) από την προεκλική εκστρατεία του Τραμπ -ο Κρίστι, όταν ήταν παλιότερα εισαγγελέας, είχε πρωταγωνιστήσει στη δίωξη του πατέρα του Κούνσερ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για φοροδιαφυγή και άσκηση πίεσης σε μάρτυρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024