Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

Στα δύο μέτρα φθάνει το χιόνι στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το Σάββατο και σε ορισμένα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση. Ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στα δύο μέτρα φθάνει το χιόνι στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το Σάββατο και σε ορισμένα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση. Ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Περισσότερα από 20 μηχανήματα επιχειρούν από το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιφέρεια της Κύμης Ευβοίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το χιόνι στο σύνολο του δήμου ξεπερνά τα δύο μέτρα, ενώ τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν Στόμιο και Πλατάνακαθώς και τα γύρω χωριάενώ στο χωριό Οξύλιθος υπάρχει διακοπή υδροδότησης.

Όπως σημείωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, Γιώργος Κωστόπουλος, εκτός από 20 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε λειτουργία δύο ακόμη του στρατού, ενώ άλλα τρία ερπυστριοφόρα είναι καθ΄οδόν.

«Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάνοιξη προς την Κύμη, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι με έντονες κλίσεις και πολλή χιονόπτωση, η χιονόπτωση μία ξεκινάει μία σταματάει, η Πυροσβεστική είναι μαζί μας, πάρα πολλά μηχανήματα δουλεύουν σε όλα τα χωριά, όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο. Έχουμε αρκετά χωριά που ακόμη δεν τα έχουμε απεγκλωβίσει».

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, στην παραλία της Κύμης το χιόνι είναι στους 80 πόντους. «Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πιθανόν πριν 30- 40 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι σημειώνονται κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επιτόπου και αποκαθιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχει τηλεφωνική επαφή και κατοίκων των αποκλεισμένων χωριών για την περίπτωση που χρειάζεται μεταφορά ασθενών.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις, λόγω χιονιού.

Ο δήμος και η περιφέρεια καταβάλλουν προσπάθειες για τον εκχιονισμό, ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Καθυστερήσεις διαπιστώνει ο Β.Αποστόλου

«Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του μηχανισμού για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία» τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Αποστόλου αφήνει έμμεσα αιχμές για τον χρόνο και τον τρόπο παρέμβασης της Αυτοδιοίκησης και υπογραμμίζει: «Είναι αδιανόητο να κλείνει ένας κεντρικός δρόμος όπως αυτός από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη. Σήμερα [την Κυριακή] που βρέθηκα στην περιοχή μπόρεσα να φτάσω μέχρι το Στόμιο» ανέφερε.

Ο κ. Αποστόλου, ολοκληρώνοντάς την περιοδεία του στις χιονόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, σε δήλωσή του σημείωσε πως «τα βασικά προβλήματα αφορούν τους οδικούς άξονες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η πολιτεία πράττει και θα πράξει και στη συνέχεια το καθήκον της».

Σημείωσε, δε, ότι έχει επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για να πάνε στην περιοχή «επιπλέον εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο το βασικό οδικό δίκτυο».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή ο κ. Αποστόλου σημείωσε με ότι «ως υπουργείο θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Με ταχείς ρυθμούς θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες ώστε να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024