Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διπλό» στην Τούμπα ο… ΠΑΣ(χα)lucky-ς!

«Διπλό» στην Τούμπα ο… ΠΑΣ(χα)lucky-ς!

Ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο πορτιέρο Πασχαλάκης σταματούσε τους αντιπάλους του με κάθε τρόπο (8 αποκρούσεις στο ημίχρονο - 17 συνολικά) και ο ΠΑΣ ήταν αυτός που με… μισή ευκαιρία έφυγε νικητής από την Τούμπα χάρη στο γκολ του Τζημόπουλου στο 18'. Σε ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί άπειρες φορές μέσα στο 2016, οι Θεσσαλονικείς απλά επιβεβαίωσαν την ανικανότητά τους στο σκοράρισμα (28 τελικές με 17 στην εστία έναντι συνολικά 5 των Ηπειρωτών!) και το πλήρωσαν μπαίνοντας με το… αριστερό και στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο πορτιέρο Πασχαλάκης σταματούσε τους αντιπάλους του με κάθε τρόπο (8 αποκρούσεις στο ημίχρονο – 17 συνολικά) και ο ΠΑΣ ήταν αυτός που με… μισή ευκαιρία έφυγε νικητής από την Τούμπα χάρη στο γκολ του Τζημόπουλου στο 18′.

Σε ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί άπειρες φορές μέσα στο 2016, οι Θεσσαλονικείς απλά επιβεβαίωσαν την ανικανότητά τους στο σκοράρισμα (28 τελικές με 17 στην εστία έναντι συνολικά 5 των Ηπειρωτών!) και το πλήρωσαν μπαίνοντας με το… αριστερό και στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Κουλούρης, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μάτος και άλλοι σημάδευαν πότε… τα πουλιά, πότε ακόμα και τον εξουδετερωμένο Πασχαλάκη παίζοντας με τα νεύρα των οπαδών τους που πλήρωσαν εισιτήριο και αψήφησαν το κρύο για να πάνε να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να τους ταλαιπωρεί άσκοπα.

Στην αποστολή δεν βρισκόταν ο Ροντρίγκες, ο οποίος οδεύει προς τη Γαλατάσαραϊ και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Η επιθετική «φλυαρία» του «Δικεφάλου» ήταν τέτοια που το πρώτο ημίχρονο έληξε με κατοχή μπάλας 67%-33% υπέρ των γηπεδούχων και ένα κάρο πεταμένες ευκαιρίες με το σκορ να αποτελεί μαγική εικόνα.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά, αφού παρά την είσοδο των Αθανασιάδη και Μυστακίδη στις θέσεις των Κουλούρη και Τσίμιροτ, ο Πασχαλάκης συνέχιζε να προκαλεί… τρόμο στους αντιπάλους του.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, ως όφειλε, οπισθοχώρησε την ομάδα του και… πρόσφερε χώρο στον ΠΑΟΚ, θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις μήπως και σφραγίσει έτσι τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Σε μία από αυτές, στο 85’ ο Λέοβατς έκοψε μόνος τους Μαμπουλού και Ναδάλες που έφευγαν φάτσα με τον Γλύκο, καθώς όλος ο ΠΑΟΚ βρισκόταν από τη σέντρα και μπροστά.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, μάλλον άργησε να ρίξει στο παιχνίδι τον Αργεντινό Περέιρα που στο 86’ δεν είχε αρκετό χρόνο έστω να… δείξει κάτι.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει στόχο σε κάποια από τις επικίνδυνες επιθέσεις του κυρίως σε σουτ του Μπίσεβαρ στο 84’, αλλά και του Κλάους που στο 86’ που σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μυστακίδης δεν «έπιασε» κεφαλιά εξ επαφής. Στο 94′ ήταν η σειρά του Μάτος να αστοχήσει σε κεφαλιά σχεδόν μπροστά στο τέρμα.

Έτσι ουσιαστικά το μόνο που άλλαξε ήταν τα στατιστικά στοιχεία με τις τελικές επιθέσεις και την κατοχή μπάλας να αυξάνονται ανούσια για τους παίκτες του Ίβιτς.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, όπως και οι συνεργάτες του στη διοίκηση (βλέπε Μίχελς που ακόμη «ψάχνεται») θα έπρεπε να βρουν «χθες» τις μεταγραφές για να καλύψουν τόσο το διαφαινόμενο κενό του Ροντρίγκες, όσο και την απουσία (!) στράικερ από την αρχή της σεζόν.

Και όλα αυτά σε μια χρονιά που τα έσοδα από τις προηγούμενες πωλήσεις των Μακ και το ποσοστό μεταπώλησης του Λούκας έφεραν τεράστια κέρδη στον σύλλογο.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ (67′ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (86′ Περέιρα), Κουλούρης (61′ Αθανασιάδης), Τζάλμα Κάμπος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα [28′ Γαρουφαλιάς (76′ Μαμπουλού)], Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος (89′ Μπουκουβάλας).

Σπύρος Κόλλιας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024