Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Κρίνεται η τύχη του στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

Ισραήλ: Κρίνεται η τύχη του στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Ισραήλ την απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου στην πολύκροτη υπόθεση του στρατιώτη Ελόρ Αζαρία, ο οποίος κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον Παλαιστίνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος. Η υπόθεση, η οποία έχει διχάσει την κοινή γνώμη, ήταν μία από τις πολλές εντός του 2016, κατά την οποία ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ανήλικους Παλαιστινίους.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Ισραήλ την απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου στην πολύκροτη υπόθεση του ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαρία, ο οποίος κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον Παλαιστίνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος. Η υπόθεση, η οποία έχει διχάσει την κοινή γνώμη, ήταν μία από τις πολλές εντός του 2016, κατά την οποία ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ανήλικους Παλαιστινίους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οργάνωση Defense for Children (DCI), το 2016 αποδείχθηκε το πιο θανατηφόρο για τους ανήλικους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ εδώ και μια δεκαετία, με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν σκοτώσει συνολικά 32.

Πολλοί από τους φόνους διεπράχθησαν στη διάρκεια επιδρομών του ισραηλινού Στρατού εναντίον παλαιστινιακών πόλεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε αντιπαραθέσεις με τον ισραηλινό Στρατό ή στη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

«Οι ισραηλινοί στρατιώτες ακολουθούν την πολιτική του “πυροβολώ για να σκοτώσω”. Έχουν το πράσινο φως για να σκοτώνουν Παλαιστίνιους και το γεγονός ότι μπορούν να το κάνουν χωρίς να τιμωρούνται και χωρίς επιπτώσεις δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τέτοιους φόνους», καταγγέλλει ο Άγεντ Αμπού Εκτάις του CDI.

Από τον Οκτώβριο του 2015 ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι ευθύνονται για τον φόνο τουλάχιστον 244 Παλαιστίνιων, περιλαμβανομένων άοπλων διαδηλωτών, περαστικών και φερόμενων δραστών επιθέσεων.

Επίσης 36 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις με μαχαίρια και σε πυροβολισμούς από Παλαιστίνιους.

«Εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης, κυρίως μετά τον Οκτώβριο του 2015, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί με τις εντάσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού Στρατού και των Παλαιστινίων να αυξάνονται», τόνισε ο Αμπού Εκτάις.

Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τους φόνους αυτούς, τους οποίους χαρακτηρίζουν «υπερβολική χρήση βίας», επισημαίνοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις παραβιάζουν διεθνείς κανόνες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024