Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ηλιακός δρόμος του πλανήτη

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ηλιακός δρόμος του πλανήτη

Μετά από πέντε χρόνια διαρκούς εξέλιξης και μια επένδυση που άγγιξε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ο πρώτο ηλιακός δρόμος του πλανήτη αποτελεί γεγονός.


Μήκος ενός χιλιομέτρου διαθέτει ο πρώτος ηλιακός δρόμος του πλανήτη, ο οποίος εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε μια μικρή πόλη της Νορμανδίας.

Το κόστος εξέλιξης και κατασκευής του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος καλύπτει μια επιφάνεια 2.800 τετραγωνικών μέτρων άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, καθώς για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν 90.000 φωτοβολταϊκά πάνελ που σε μορφή πλακιδίων καλούνται να ανταποκριθούν στο πέρασμα περισσότερων από 2.000 οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Την κατασκευή του πρώτου ηλιακού δρόμου στον πλανήτη υπογράφει η εταιρία BTP Colas, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια που θα παράγουν τα 90.000 φωτοβολταϊκά πλακίδια αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες δημόσιου φωτισμού μια μικρής πόλης.

Ειδικές ριτίνες που καλύπτουν την επιφάνεια των πλακιδιών εξασφαλίζουν, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, την αντοχή τους στον χρόνο, όπως άλλωστε και την απαραίτητη για έναν δημόσιο δρόμο πρόσφυση.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024